Intră Ciucă în turul doi? Chirieac: PNL îi face deservicii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Deaconescu
WhatsApp
Foto: Inquam Photos / George Călin
Foto: Inquam Photos / George Călin
Cel mai recent sondaj Sociopol arată cifrele momentului pentru alegerile prezidențiale 2024. Bogdan Chirieac, analist politic, a comentat acest "instantaneu" într-o intervenție recentă pe postul TV Antena 3 CNN.

Instantaneul Sociopol

Sondajul realizat de Sociopol la sfârșitul lunii august arată o competiție strânsă în primul tur al alegerilor prezidențiale din această toamnă. Marcel Ciolacu, candidatul PSD, conduce cu 26%.

Pentru locul doi, bătălia este, de asemenea, una strânsă. George Simion, se clasează pe locul al doilea cu 19% și are cele mai mari șanse să ajungă în turul doi alături de Marcel Ciolacu.

Pe locurile trei și patru, la egalitate, cu câte 14%, se află Mircea Geoană, candidat independent și Elena Lasconi, reprezentanta USR.

Nicolae Ciucă, candidatul PNL, se află pe locul cinci cu 10%. Urmează Diana Șoșoacă (9%) și Cristian Diaconescu (7%).

4. -imagine fara descriere- (wooden-courtroom-featuring-black-leather-seating_61993700.jpg)

Sursa: Freepik

Analiza lui Bogdan Chirieac

"Nu mi se pare surprinzător că George Simion ar putea să fie pe locul al doilea, fiindcă Simion continuă campania în online și din ușă în ușă. Apoi,  programul său economic cred că atrage o parte a publicului și mai e un element important, îndrăznesc eu să spun - prezența lui Gigi Becali.

Faptul că Gigi Becali anunță că merge la AUR și va candida pe listele parlamentare ale acestui partid, dar a oferit sprijin pentru prezidențiale lui George Simion, va aduce câteva procente în plus acestui partid.

Gigi Becali, pe persoană fizică, are vreo 2/3/4 puncte care se alătură lui George Simion. În privința lui Nicolae Ciucă (că aici este marele semn de întrebare), pe mine nu mă miră — PNL nu face campanie pentru Nicolae Ciucă.

Mai există o chestiune care i-a creat o mare problemă de imagine candidatului — anunțul privind cartea, făcut de acum șase luni de zile non-stop... însă cartea n-a apărut. Astfel, PNL i-a creat o mare dificultate de campanie lui Nicolae Ciucă. Deci PNL-ul nu își face sieși campanie după momentul 9 iunie. Nu știu ce se întâmplă în PNL.

Iar în privința lui Nicolae Ciucă, să spunem un singur lucru, că văd că apar tot felul de chestiuni, că n-ar fi fost la Nassiriya - păi atunci de ce l-au mai decorat americanii? Nicolae Ciucă este decorat de fostul ambasador al Statelor Unite al Americii la București, Excelența Sa Adrian Zuckerman, cu medalia pe care a mai primit-o înaintea lui Ciucă doar Regele Mihai I.

Deci l-au medaliat americanii fiindcă n-a fost la Nassiriya?

Zău așa... adică înțeleg restul, poate că a fost a noastră (doamna Lasconi) la Nassiriya și nu știm noi. Dar totuși Lasconi nu e decorată de americani, însă Ciucă este.

Deci că a fost, că n-a fost, că nu știu ce, pentru mine ăsta-i reperul. Că totuși niște merite pe adevăratul câmp de bătălie o avea Ciucă. În privința prestației sale de candidat la prezidențiale, cred că adevărul stă la PNL.

Nu știu ce se întâmplă - PNL-ul sau nu-l dorește sau nu se dorește pe sine sau nu se înțelege cu sine însuși. Deci e ceva în PNL, dacă mă întrebați", arată analistul politic Bogdan Chirieac.

5. FOTO: Ager... (simion_16143400.jpg)

George Simion, foto Agerpres

3. Inquam Pho... (lasconi--de-la-pantofi--la-discurs-si-fotografii-instinct-sau-cineva-a-invatat-o-comparatia-cu-presedintii-americani--prc-e2prc-80prc-9dse-cunosc--se-stiuprc-e2prc-80prc-9d_35285200.jpg)

Elena Lasconi, foto Inquam / Octav Ganea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel