Crin Antonescu, ironii la adresa lui Rareș Bogdan și Dan Motreanu / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Crin Antonescu
Crin Antonescu
Crin Antonescu, politician, istoric și fost președinte al Partidului Național Liberal (PNL), a fost invitat la emisiunea Ce Se Întâmplă, la DC News.

Răzvan Dumitrescu a adus în discuție campania președintelui Klaus Iohannis, de acum câteva luni, pentru obținerea funcției de secretar general al Alianței Nord-Atlantice. Jurnalistul a reamintit o declarație a lui Rareș Bogdan, europarlamentar liberal, care a sugerat că funcția este meritată de România, având în vedere sprijinul pe care țara noastră l-a oferit Ucrainei după februarie 2022, în scopul contracarării agresiunii militare a Rusiei.

„Eu am o nedumerire profundă, apropo de campania aceea pentru funcția de secretar general al Alianței Nord-Atlantice, care nu a ieșit. La un moment dat duduia campania respectivă în media românească, iar domnul Rareș Bogdan a dat o declarație care pentru mine a fost cea mai importantă declarație din acel moment. Dânsul a zis că acest post e meritat de România, dacă s-ar știi câte a făcut țara noastră pentru Ucraina.

Eu îmi pun următoarele întrebări: S-au făcut anumite lucruri fără să știm, pentru că polonezii, de pildă, le fac publice pe toate? S-au făcut anumite lucruri în speranța că domnul Iohannis ajunge într-o funcție la NATO? A angajat România (n.r. Klaus Iohannis) pentru o eventuală funcție care îl interesa direct și noi nu știm ce a angajat?“, a spus jurnalistul Răzvan Dumitrescu.

„Cred că putem sta liniștiți. S-a văzut că nu angajase nimic“, a spus, ironic, Crin Antonescu.

Foto: Agerpres

„Sigur că dacă în timpul în care ne-a mai rămas dorim să asigurăm o atmosferă mai degajată, spre comicul emisiunii, putem să discutăm și despre alte declarații ale domnului Rareș Bogdan, dar să-l lăsăm pe domnul Rareș Bogdan ... deocamdată“, a continuat Crin Antonescu.

„Dar să știți că mulți din PNL nu vorbesc. Rareș Bogdan e principalul vorbitor. Mulți stau cu capul între urechi“, a completat Bogdan Chirieac.

„Dar asta nu-i împiedică să fie mari personalități, domnul Motreanu de pildă, sau alții“, a replicat Crin Antonescu.

„La dânsul mă gândeam și eu“, a mai zis Bogdan Chirieac.

„Să știți că însuși președintele partidului, domnul Nicolae Ciucă, a spus mai ieri că nu-i plac vorbele, ci faptele“, a adăugat Crin Antonescu.

„Deci e bine ca PNL să tacă în campania asta“, a spus Bogdan Chirieac.

„Înțeleg faptul că așa s-au obținut succese foarte importante, la alegerile locale, așa se va intra în turul 2, așa se vor câștiga...“, a spus Crin Antonescu.

„De când?“, a insistat Bogdan Chirieac.

„Cum de când?“, a replicat, profund ironic, fostul președinte al PNL, adăugând: „să-l lăsăm pe domnul Rareș Bogdan, momentan“.

Președintele Klaus Iohannis nu a reușit să obțină funcția de secretar general al Alianței Nord Atlantice. Toate țările din NATO au ajuns la un consens în vederea susținerii lui Mark Rutte, premierul Țărilor de Jos, pentru această funcție, chiar dacă în primă fază state precum Ungaria sau Turcia au oscilat și au avut tendința să susțină candidatura președintelui României.

Crin Antonescu a fost președinte al partidului Național Liberal între 20 martie 2009 și 26 mai 2014 și a candidat la alegerile prezidențiale din 2009, când s-a plasat pe locul 3.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel