Pelerinaj Sf. Andrei. ÎPS Teodosie: Avem dreptul! Sufletul nu poate fi strâmtorat și sufocat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
 Foto: Crișan Andreescu
Foto: Crișan Andreescu
Instanța a respins cererea Arhiepiscopiei Tomisului, care a încercat să obțină anularea măsurii care impune ca la pelerinaje să participe doar localnici. Ce spune ÎPS Teodosie, în contextul pelerinajului de la Peștera Sfântului Andrei care va avea loc pe 30 noiembrie.

Poliţiştii din Constanța vor face filtre şi se pregătesc să trimită mai multe forţe în zona Peşterii Sfântului Andrei, în ziua în care ar trebui să înceapă pelerinajul.

"Eu nu am sfidat decizia instanţei. Instanţa a sfidat drepturile noastre de creştini, ca autorităţile. Noi trebuie să mergem să ne închinăm. Este ziua naţională spirituală a noastră, reglementată în Parlament. Trebuie să mergem acolo unde sunt originile noastre spirituale şi demnitatea noastră. Suntem în pandemie şi autorităţile nu au grijă de spitale, mor oamenii cu zile. În biserică nu a murit nimeni", a spus ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Mesaj pentru autorităţi

"Să ne dea voie să ne închinăm. Este dreptul nostru constituţional, european, dreptul nostru înscris la Carta Drepturilor Omului. Nu cerem niciun privilegiu. Cerem drepturile noastre fireşti, să nu fim sufocaţi. Avem dreptul să ne manifestăm credinţa în orice  împrejurare. Sufletul nu poate fi strâmtorat şi sufocat", a mai spus acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel