Pe fondul creșterii infecțiilor de COVID-19, Poliția din Marea Britanie devine mai ASPRĂ în aplicarea legislației
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Din cauza răspândirii noii tulpini de coronavirus, poliția din Marea Britanie își intensifică prerogativele și va deveni mai aspră în aplicarea legii.

Poliția britanică va fi mai dură față de cei care încalcă regulile care vizează limitarea răspândirii COVID-19 și ar putea fi adoptate măsuri mai stricte, au declarat marți ofițerul superior al țării și ministrul responsabil de Poliție. Lovită de o nouă tulpină extrem de transmisibilă a coronavirusului, Marea Britanie se luptă cu o creștere a numărului de infectări, spitalizări și decese. 

Șeful poliției din capitală, Cressida Dick, cel mai înalt ofițer al țării, a declarat că ofițerii vor lua măsuri mai dure pentru a aplica regulile de carantinare, pe fondul îngrijorării că unele persoane continuă să ignore măsurile de limitare a răspândirii COVID-19: „Este absurd pentru mine că oricine ar putea să nu fie conștient de datoria noastră de a face tot ce putem pentru a opri răspândirea virusului”, a scris Dick în ziarul Times. „Vreau să fiu foarte clară și să spun că că cei care încalcă legislația COVID-19 sunt din ce în ce mai expuși amenzilor”, informează Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel