Paul Allen a murit. A fost cofondator al Microsoft
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Miliardarul Paul Allen, fondator în 1975 împreună cu Bill Gates al gigantului american din domeniul informaticii Microsoft, a murit luni la vârsta de 65 de ani ca urmare a unui cancer.

'Cu o mare tristeţe anunţăm moartea fondatorului nostru Paul Allen, cofondator al Microsoft', a scris compania Vulcan, fondată şi deţinută de Paul Allen. 'Paul Allen a decedat luni după-amiază, 15 octombrie 2018, la Seattle, în urma complicaţiilor unui limfom non-Hodgkin' (nord-vest), potrivit comunicatului.

Paul Allen a anunţat la începutul lui octombrie că această boală, tratată prima dată în 2009, a recidivat, dar că medicii sunt 'optimişti'. 'Fratele meu a fost o fiinţă remarcabilă în toate privinţele', a declarat la rândul ei sora sa, Judy, în comunicatul difuzat de Vulcan

Allen a părăsit Microsoft în 1983 pentru a fonda şi prezida această companie de investiţii cu sediul la Seattle care gestionează active din cultură, imobiliare, media şi sport. Averea sa era estimată luni seară la 20,3 miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes. Paul Allen 'a creat produse, experienţe şi instituţii magice şi făcând aceasta a schimbat lumea', a declarat într-un comunicat CEO Microsoft, Satya Nadella. El a fost proprietarul echipei de fotbal american Seattle Seahawks. 'Pasiunea sa pentru joc, combinată cu hotărârea sa calmă, au condus la o organizaţie model, atât pe teren, cât şi în afara acestuia', a salutat într-un comunicat preşedintele Ligii naţionale de fotbal american (NFL), Roger Goodell.

Paul Alllen, filantrop

'El a muncit fără odihnă alături de consilierii noştri medicali pentru a identifica noi metode de a face jocul mai sigur', a scris Goodell, exprimând 'cele mai profunde condoleanţe' familiei acestuia din partea întregii NFL. 'Ne lipseşti. Îţi mulţumim. Te iubim', a scris pe Twitter echipa de baschet Portland Trail Blazers, aflată tot în proprietatea sa.

Paul Allen a fost, de asemenea, cunoscut pentru acţiunile sale filantropice, în special în domeniul sănătăţii. El mai este fondatorul Stratolaunch, o companie care a construit un avion uriaş capabil să lanseze rachete în spaţiu, testat în prezent în California. Paul Allen a făcut să se vorbească despre el cu autobiografia sa din 2011, în care a afimat că Bill Gates ar fi complotat pentru a-i reduce părţile în gigantul Microsoft.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel