Patru locuri ieftine unde ai putea să te retragi la pensie - GALERIE FOTO
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Cu toţii am vrea ca la bătrâneţe să ne putem retrage într-un loc liniştit, departe de agitaţia oraşului. Singurul impediment ar putea fi situaţia financiară, dar în lume există diferite locuri ieftine unde am putea să ne bucurăm de bătrâneţe.

Medellin, Columbia.

medellin

Medellin este un oraş din Columbia, capitala departamentului Antioquia, situat în nord-vestul ţării, în centrul văii Aburra, pe malul râului cu acelaş nume. Aproape toate clădirile oraşului sunt construite din cărămidă roşie. Comunitatea de emigranţi este mică, dar în creştere, iar preţurile sunt destul de mici. O garsonieră se închiriză cu aproximativ 210 dolari pe lună, iar un apartament cu două dormitoare , într-o clădire nouă din  centrul oraşului, se poate închiria la preţuri cuprinse între 700 şi 800 de dolari pe lună.

Las Tablas, Panama.

Unul dintre cele mai frumoase şi ieftine oraşe aflate pe coasta Pacificului este Las Tablas, din peninsula Azuro din Panama. Serviciile medicale din această ţară sunt foarte bune şi există, de asemnea, programe speciale cu multe benificii, pentru emigranţi. Las Tablas are o infrastrură bună şi poate reprezenta un "rai al taxelor", pentru cei care vor să-şi minimalizeze costurile.

Oraşul se află la 4 ore de mers cu maşina, de capitala ţării, iar preţurile sunt mai mici cu 50%. Închirierea unei case micuţe pe plajă costă între 300 şi 4000 de dolari pe lună.

Chiang Mai, Thailanda

Chiang Mai se află într-o zonă muntoasă din nordul Thailandei. Pe lângă peisajele superbe, oraşul este cunoscut ca fiind cel mai cultural oraş din ţară. O casă micuţă vă poate costa 150 de dolari pe lună, dar preţul poate creşte până la 500 de dolari dacă vrei să locuieşti într-o casă mare.

Languedoc-Roussillon, France.

Dacă doreşti să vezi ce este dincolo de Paris, vei observa că există şi locuri ieftine şi în Franţa. Languedoc-Roussillon, regiune aflată în sud-estul ţării, vă oferă o atmosferă medievală şi tot ce aveţi nevoie pentru a duce o viaţă confortabilă. Deşi tot mai muli turişti se duc să îşi petreacă vacanţele în Languedoc-Roussillon, preţurile nu sunt foarte mari, chiriile fiind cuprinse între 400 şi 600 de euro. Acceptabil, având în vedere chiriile din restul ţării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel