Urmărește emisiunea live
Parada biciclistelor va avea loc duminică, în zona Tineretului, Piaţa Unirii şi şoseaua Mihai Bravu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
foto ilustrativ pexels
foto ilustrativ pexels
Parada Biciclistelor va avea loc duminică, între orele 14,00-17,00, în zona Parcul Lumea Copiilor - Piaţa Unirii - şoseaua Mihai Bravu, cu deplasarea participanţilor pe banda I de circulaţie.

"Solicităm conducătorilor de autovehicule să reducă viteza, să circule cu prudenţă în momentul în care se deplasează pe lângă grupurile de biciclişti şi să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri", informează un comunicat al Brigăzii Poliţiei Rutiere (BPR) transmis, joi.

Care este traseul


Între orele 17,00-18,00, va avea loc deplasarea pe următorul traseu: Parcul Lumea Copiilor - bulevardul Tineretului - bulevardul Dimitrie Cantemir - bulevardul Unirii - Piaţa Alba Iulia - bulevardul Burebista - Calea Dudeşti - bulevardul Octavian Goga - Splaiul Unirii - şoseaua Mihai Bravu - Calea Văcăreşti - bulevardul Tineretului - Parcul Lumea Copiilor.

Deplasarea participanţilor se va face pe banda I de circulaţie, cu respectarea normelor rutiere.

Citește și - Studiu alarmant! Tinerii și adolescenții fac mișcare... cât persoanele de 60 de ani

Studiile şi statisticile din ultimii ani arată că ne mişcăm tot mai puţin. Tinerii preferă să se deplaseze cu maşina iar jogging-ul de dimineaţă îl vedem doar în filmele americane, nu şi pe aleile parcurilor.

Oamenii de știință americani au realizat mai multe studii, ani la rând, care atestă un nivel extrem de scăzut al activității fizice în rândul tinerilor și copiilor. Unul din cele mai recente a fost efectuat cu 12.500 de subiecți de vârste diferite, iar rezultatele sunt comparabile cu cele ale persoanelor de 60 de ani.

Tinerii fac sport precum seniorii

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă cel puțin 60 de minute de activitate fizică de intensitate moderată spre viguroasă pe zi pentru copiii și adolescenții cu vârste între 5 și 17 ani. În realitate însă, nu se întâmplă asta. Potrivit cercetărilor din cadrul studiului amintit, peste 25% dintre băieți și 50% dintre fetele cu vârste între 6 și 11 ani și peste 50% dintre băieții și 75% dintre fetele cu vârste între 12 și 19 ani nici nu s-au apropiat măcar de această recomandare a OMS.

"Nivelurile de activitate fizică de la sfârșitul perioadei de adolescență erau alarmant de scăzute, iar până la vârsta de 19 ani acestea erau comparabile cu cele ale persoanelor de 60 de ani", a subliniat într-un comunicat autorul principal al cercetării, Vadim Zipunnikov, profesor asistent în cadrul departamentului de biostatistică la instituția organizatoare. Vezi articolul inițial aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel