Pandemie coronavirus. Carmen Avram: Am SPERIAT medici, polițiști, jandarmi. Abuzuri sub stindardul anticorupției
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Carmen Avram, europarlamentar PSD, a ales să vină în România, în condițiile pandemiei de coronavirus, după cum a declarat în cadrul evenimentului "Politicile publice: cauză sau soluţie pentru criza medicamentelor" , organizat de DCMedia Group, prin DCNews.ro, DCMedical.ro și DCBusiness.ro.

Carmen Avram a explicat, în carul evenimentului "Politicile publice: cauză sau soluţie pentru criza medicamentelor", organizat de DCMedia Group, prin DCNews.ro, DCMedical.ro și DCBusiness.ro, cum se vede acum sistemul medical românesc, dar și de ce a ales să vină în țară la izbucnirea epidemiei:

”Am fost pacient și în România, și în una, două țări occidentale. Din păcate, criza coronavirusului ne prinde într-un momnent în care noi am lovit industria, și am lovit spitalele, și am lovit medicii încontinuu. Sub acel standard al anticorupției, și al dreptății, și al adevărului, am reușit să speriem niște oameni atât de tare, încât astăzi au probleme, și nu numai medicii, din păcate, și mă refer și la jandarmi, și la polițiști. Sunt oameni care s-au speriat foarte tare de abuzurile care s-au comis uneori sub acest stindard al anticorupției și care nu sunt, emoțional vorbind, la întreaga lor capacitate”, a declarat Carmen Avram.

”Nu au toată energia - asta se întâmpla până la declanșarea epidemiei. Am lovit financiar în acest sistem, am lovit în toate modurile în care s-a putut lovi. Nu ne găsește în cel mai bun moment al existenței noastre și nici în cel mai bun moment al acestui sistem. Din fericire, și este absolut uimitor, ceea ce se vede la televizor în ultimele săptămâni am uitat cu toții că avem niște mari capacități între medicii români, am uitat cu toții că acest popor are o energie care îl animă atunci când suntem în momente de criză și îi văd pe acești mari oameni, mari profesioniști, în fiecare zi, reușind să țină populația informată și să țină sub control o criză care o poate lua razna în orice moment. Suntem foarte departe de ceea ce se întâmplă în Europa, din punctul de vedere al sistemului sanitar și al banilor, dar cred că suntem peste o parte de restul Europei când vine vorba de empatie și de relația dintre medic și pacient, care este mult, mult mai bună față de multe alte țări din Europa Occidentală”, a mai spus ea.

Eu am avut de ales între a rămâne la Bruxelles și a veni în România, și nici nu am stat pe gânduri când a izbiucnit criza, am vrut să fiu acasă pentru că aici medicul este mult mai aproape de pacientul român”, a adăugat europarlamentarul Carmen Avram, în cadrul evenimentului DC Media Group.

VIDEO  Evenimentului "Politicile publice: cauză sau soluţie pentru criza medicamentelor"

Citește și:

Coronavirus. Senatorul Botnariu: Ce ne făceam fără DSU, fără Rafila și fără Streinu-Cercel?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel