Pandemia de COVID-19. Când se termină. Specialist: Avem printr-o întâmplare luminița de la capătul tunelului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Profesorul Vlad Ciurea a vorbit despre protestele de stradă împotriva restricțiilor. Specialistul a făcut și o estimare în privința momentului în care acest virus ar putea să dispară.

"În 89 s-a ieșit în stradă, toți am protestat, toți am fost de acord să fim liberi. Omul are voie să iasă în stradă și să își spună părerea, are voie să scrie, să publice, toate aceste lucruri trebuie făcute. De aici și până la aspectele de huliganism este o mică diferență. Protestele au degenerat. Degenerarea este că persoanele respective nu înțeleg exact ce înseamnă această boală. Această boală există, e gravă, am avut-o, am trecut prin ea, am fost la un pas să... merg în altă parte.

Oamenii nu înțeleg că nu trebuie să ne adunăm în ciorchine, să facem paranghelie, acele super-adunări de tineret la care toți cu toți sunt împreună, petrec toată noaptea și unde nu există mască. Așa cum pun cravată, așa pun și masca, e un accesoriu obligatoriu. Eu am fost de 7 ori în Japonia și acolo toți purtau masca, acum 20 de ani. Este o chestie de educație. Tot strănutăm când avem gripă, ne împiedică cineva să nu purtăm masca? Este pentru binele meu și al interlocutorului să purtăm masca. Trebuie să fie masca, spălare, igienă și aerisire. Virusul e periculos, ne luptăm cu el. Sigur va dispărea această boală, într-un an va dispărea.

Avem printr-o întâmplare luminița de la capătul tunelului. De noi depinde să respectăm acele elemente de protecție, să întărim imunitatea și, la primele elemente, să ne sunăm medicul de familie care știe ce are de făcut, să anunțăm. Să urmăm recomandările și apoi să ajungem la elementul suprem: vaccinare", a explicat profesorul Vlad Ciurea la Realitatea PLUS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel