Ostropel de pui. Cea mai ușoară rețetă
Ți-e dor de ostropelul de pui pe care îl pregătea mama? Îl poți prepara chiar tu, după cea mai ușoară rețetă.
Ingrediente
- 1 kg carne de pui;
- 2 cepe medii;
- 150 g roşii decojite în suc de roşii;
- 4-5 căţei de usturoi;
- 1 frunză de dafin;
- 1-2 linguri oţet din vin;
- ulei, sare și piper după gust;
Cum se prepară
Pentru ostropel de pui, carnea se taie bucăţi potrivit de mari (ca să se poată pătrunde mai bine la prăjit). Apoi se lasă la scurs (sau se tapetează cu un şervet) să se usuce şi se pun la prăjit într-o tigaie încinsă, cu ulei. Între timp, toacă ceapa, usturoiul și, separat, roșiile în cubulețe, potrivit retete.unica.ro.
Ostropelul de pui începe să prindă gust. Adaugă ceapa tocată şi un praf de sare, iar după ce s-a călit numai puţin ceapa, se stinge cu puţină apă. Se lasă să fiarbă înăbuşit, până se pătrunde carnea şi ceapa se înmoaie. Pune apoi roşiile tăiate cubuleţe, sucul de roşii, usturoiul tăiat mărunt, frunza de dafin şi o jumătate de ceşcuţă de apă în care s-a diluat oţetul. Potriveşte la gust cu sare şi piper.
Ostropelul de pui se acoperă şi se lasă să fiarbă înăbuşit, până ce carnea se înmoaie şi sosul scade şi se leagă puţin.
BONUS: Plăcintă machedonească. Rețeta absolut delicioasă pe care trebuie s-o încerci
Ingrediente
- 500 grame de praz
- 400-500 grame de urdă
- 100-150 grame brânză de oi veche
- 2 ouă
- 150 ml lapte bătut/kefir
- 2 linguri griș
- 1/2 pachet foi de plăcintă
- ulei
- plus 1 ou şi lapte bătut pentru uns
Cum se prepară
Spălaţi bine prazul şi păstraţi numai bulbul alb sau cam un cm mai sus. Tocaţi prazul mărunt. Puneţi 2 linguri de ulei la încins şi căliţi prazul până când se înmoaie bine. Lăsaţi să se răcească. După ce aţi amestecat bine toată compoziţia, o daţi deoparte. Dacă aveţi mărar proaspăt şi vă place, puteţi pune după gust, potrivit reteteculinare.ro.
Într-o tavă rotundă puneţi o hârtie de copt şi ungeţi cu ulei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News