Oraşul Vaslui a rămas fără apă, în urma unei avarii
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
robinet apa
robinet apa

Oraşul Vaslui a rămas fără apă potabilă sâmbătă după amiază, în urma unei avarii majore apărută la o magistrală de distribuţie.

Potrivit reprezentanţilor societăţii de distribuţie a apei, SC Aquavas SA Vaslui, defecţiunea la conducta care alimentează oraşul a apărut din cauza vechimii instalaţiilor de apă de peste 40 de ani, transmite Agerpres.

Pentru identificarea avariei şi remedierea acesteia, reprezentanţii regiei locale au decis să oprească temporar furnizarea apei în oraş, situaţie care dura cel puţin 7 ore.

"Conducta s-a spart în jurul orei 15,30, iar afectate de lipsa apei sunt, pe lângă blocurile din oraş, şi mai multe instituţii publice. Va dura între 7 şi 10 ore remedierea defecţiunii, iar în acest timp oamenii nu vor avea apă. Conductele sunt foarte vechi, peste 40 de ani de zile şi din această cauză apar avariile", a declarat sâmbătă Petru Grigoraş, inginer-şef SC Aquavas SA Vaslui.

Circulaţia pe o porţiune dintr-o arteră principală din oraş a fost blocată din cauza apei care a inundat trotuarele şi străzile.

Conducerea Aquavas SA nu exclude ca pe viitor să mai apară astfel de probleme la magistrala care alimentează cu apă cartierele de locuinţe din municipiu, tot din cauza vechimii conductelor de distribuţie.

În cursul anului trecut, oraşul Vaslui a rămas fără apă de trei ori din cauza conductelor care s-au spart.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel