Mini-Schengen România - Bulgaria - Grecia. Inițiatorul grec Stafylakis dezvăluie gestul ”complice” al vameșilor bulgari și greci. Adevărata problemă e alta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
captură Google Maps
captură Google Maps
Posibilitatea unui mini-Schengen România - Bulgaria - Grecia a fost pusă pe masă, imediat ce țara noastră, dar și vecinii bulgari au fost primiți parțial în acest spațiu. Surprinzător, ideea nu a plecat nici din România, nici din Bulgaria, ci din Grecia. 

Propunerea este văzută controversat din Vest, din perspectiva presiunii pe granița cu Ungaria. De asemenea, s-a spus că nu ar fi privită cu ochi buni având în vedere că România vrea să demonstreze că are infrastructura și pregătirea necesare pentru a fi primită deplin în spațiul Schengen. Unii politicieni au văzut propunerea drept o copilărie, susținând chiar că ar pune în pericol aderarea completă. ”Să dăm și austriecilor șansa să vadă că e așa cum am spus noi, nu cum au spus ei” spunea un liberal

Mini-Schengen România - Bulgaria - Grecia: Problema pe care nu o rezolvă

Și totuși, propunerea rămâne pe masa celor trei state, fiind de mare interes pentru români și nu numai. O copilărie? O presiune? Nu știm ce va fi dacă ar fi, dar nu e suficient. 

O spune chiar Georgios Stafylakis cel care a inițiat această idee. Într-o intervenție pentru DCNewsTV, grecul a dezvăluit ce fac vameșii bulgari și cei greci pentru români, pentru a încerca să-i ajute să nu mai stea cu orele la frontieră. Și totuși, nu e de ajuns. Va fi de ajuns mini-Schengen? Georgios Stafylakis admite că nu, căci problema e și mai mare decât un control la graniță. 

Vezi mai mult pe DCNEWSTV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel