OMS: Cazurile de Omicron se dublează la fiecare trei zile
Varianta Omicron se răspândește mult mai repede decât Delta, potrivit OMS.
Varianta Omicron a coronavirusului se răspândește semnificativ mai rapid decât Delta în țările cu transmitere comunitară documentată. Numărul cazurilor se dublează între 1,5 până la 3 zile, a declarat Organizația Mondială a Sănătății (OMS).
Într-o precizare de sâmbătă, agenția de sănătate a Națiunilor Unite a declarat că varianta Omicron a fost raportată în 89 de țări.
Varianta se răspândește rapid în țările cu un nivel ridicat de imunitate a populației, a spus OMS, dar nu este clar dacă acest lucru se datorează capacității virusului de a se sustrage imunității, transmisibilității sale crescute inerente sau unei combinații a ambelor caracteristici.
Agenția a desemnat Omicron drept o variantă de îngrijorare pe 26 noiembrie, la scurt timp după ce a fost detectată pentru prima dată de oamenii de știință din Africa de Sud și încă nu se cunosc multe despre aceasta. Oamenii de știință rămân sceptici cu privire la periculozitatea sa, dar datele timpurii sugerează că poate fi mai rezistent la vaccinuri și mai transmisibil decât varianta Delta.
„Există încă date limitate despre severitatea clinică a Omicron”, a spus OMS în actualizarea sa. „Sunt necesare mai multe date pentru a înțelege profilul de severitate și modul în care severitatea este afectată de vaccinare și de imunitatea preexistentă”, a mai spus OMS, potrivit AlJazeera.
Omicron. Oamenii de ştiinţă au identificat un simptom care ar confirma infectarea
Oamenii de ştiinţă din întreaga lume fac studii pentru a înţelege comportamentul lui Omicron, care este considerat a fi foarte rezistent la vaccinurile existente. Până în prezent, rezultatele au arătat că această nouă tulpină provoacă simptome COVID-19 mai puţin severe, în comparaţie cu primele variante ale virusului.
Dar cei infectaţi cu Omicron au un simptom comun: durerea în gât, potrivit HindusTime.
Directorul executiv al companiei Discovery Health, cu sediul în Africa de Sud, a declarat recent, în cadrul unei şedinţe de informare, că medicii au observat un set uşor diferit de simptome în rândul celor testaţi pozitiv.
Cel mai frecvent semn timpuriu a fost disconfortul în gât, a declarat directorul executiv Dr. Ryan Noach, urmat de congestie nazală, tuse uscată şi mialgie care se manifestă prin dureri lombare.
Cele mai multe dintre aceste simptome sunt uşoare, a spus Dr. Noach, dar a subliniat că acest lucru nu înseamnă că Omicron este mai puţin virulent.
Un important expert britanic în domeniul sănătăţii a fost, de asemenea, de acord cu Dr. Noach şi a declarat că datele preliminare sugerează că Omicron se comportă „destul de diferit" în comparaţie cu tulpinile anterioare de coronavirus (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News