OMS analizează posibilitatea introducerii “paşapoartelor de vaccinare” pentru călătoriile internaționale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) va dezbate în scurt timp posibilitatea folosirii de certificate sau “paşapoarte de vaccinare” pentru călătoriile internaţionale.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) va analiza în scurt timp posibilitatea folosirii de certificate sau “paşapoarte de vaccinare” pentru călătoriile internaţionale, scrie Interfax. Anunțul a fost făcut de expertul departamentului de imunologie de la biroul european al instituţiei, Oleg Beneș.

“Odată cu apariţia vaccinurilor eficiente şi sigure împotriva coronavirusului, OMS studiază temele legate de vaccinarea călătorilor internaţionali. Am dori să amintim că folosirea unui certificat internaţional este o chestiune reglementată prin normele medicale şi sanitare.”, a menţionat Beneș.

Potrivit lui, acest subiect  “se află pe agenda Comitetului Internaţional pentru reglementări medicale şi sanitare”. Expertul a menționat că sunt analizate aspectele ştiinţifice, juridice şi etice ale acestei iniţiative. OMS lucrează în prezent pe trei domenii: recomandarea de vaccinare pentru persoanele care intenţionează să călătorească,acolo unde este posibil, adoptarea de către ţări a unor restricţii sau cerinţe de vaccinare pentru persoanele care călătoresc şi schimbul de informaţii între ţări cu privire la procesul de vaccinare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel