Urmărește emisiunea live
Oaksterdam - prima facultate din lume care te învață cum să crești și să vinzi marijuana
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Unele facultăți te învață filosofie, inginerie, economie sau alte domenii normale. Nu este și cazul Universității Oaksterdam, din nordul statului Californa, care își învață studenții câte puțin din agricultură, medicină, administrarea afacerilor, economie și drept. Mai precis, Oaksterdam este prima facultate din lume la care studenții învață cum să crească marijuana ( cannabis), cum să vândă și, ce este mai important, cum să rămână în limitele legale, astfel încât să nu aibă probleme cu autoritățile.

Facultatea poartă numele unei zone din centrul orașului Oakland, unde se pot găsi nenumărate feluri de marijuana, în cafenele și magazine speciale. Utilizarea marijuanei cu scopuri medicale a fost legalizată în California în anul 1996. Cu alte cuvinte, această plantă poate face parte din rețeta prescrisă de medic. Pacinetul se duce la un magazin special ( Pot club) și cu ajutorul rețetei își cumpără iarbă. Suprinzător sau nu, iarba se găsește aproape pe toate rețetele medicale.

Oaksterdam University a fost înființată în anul 2007 de Richard Lee, un activist pentru ultilizarea marijuanei în scopuri medicale.

Ca orice instituție de învățământ din Statele Unite ale Amaericii, Oaksterdam nu este gratuită. În funcție de tipul de cursuri pe care le alegi, prețul pleaca de la 300$ și poate ajunge la 800$. Totuși, este probabil cea mai ieftină facultate din SUA, având în vedere că taxele de la cele obișnuite ( fie ele private sau de stat) nu scad sub 15.000 de dolari pe an.

Cei care aleg să urmeze această facultate, vor învăța în decursul unui semestru cum să crească marijuana, cum să-și facă și să administreze o afacere în această industire, legile federale și cele locale, istoria plantei, economie și ce efecte are canabisul asupra corpului uman.

Potrivit [/caption]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel