O variantă a virusului Sars-Cov-2 pentru care vaccinurile sunt ineficiente se răspândește în Japonia
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
O variantă a coronavirusului pentru care vaccinurile sunt ineficiente se răspândește accelerat în Japonia.

Aproximativ 70% dintre pacienţii cu coronavirus testaţi la un spital din Tokyo luna trecută au fost purtători ai unei mutaţii cunoscută pentru reducerea protecţiei vaccinurilor, a anunţat postul public japonez NHK, transmite Reuters.

Mutația E484K, poreclită „Eek” de unii oameni de știință, a fost găsită la 10 din 14 persoane care au fost testate pozitiv la Tokyo Medical and Dental University Medical Hospital în martie. 12 din 36 de pacienţi cu COVID au suferit mutaţia, fără ca niciunul dintre aceştia să fi călătorit recent în străinătate sau să raporteze contactul cu persoanele care ar fi călătorit.

Înaintea Jocurilor Olimpice, programate să înceapă în iulie, Japonia se confruntă cu un nou val de infecții. Experții în sănătate sunt deosebit de îngrijorați de răspândirea tulpinilor mutante. Vineri au fost raportate 446 de noi infecții în Tokyo. În Osaka, au fost raportate 666 de cazuri. Experții în sănătate și-au exprimat îngrijorarea cu privire la răspândirea în jurul acestei metropole a unei tulpini mutante despre care se știe că a apărut în Marea Britanie. NHK a declarat că niciunul dintre pacienții de la spitalul din Tokyo nu a purtat tulpina britanică. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel