O femeie mușcată de câini va primi despăgubiri de 50.000 lei de la Primăria Iași, după decizia Înaltei Curți
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
O femeie mușcată de câini va primi despăgubiri de 50.000 lei de la Primăria Iași, după decizia Înaltei Curți / Foto: Pixabay, de Alexas_Fotos
O femeie mușcată de câini va primi despăgubiri de 50.000 lei de la Primăria Iași, după decizia Înaltei Curți / Foto: Pixabay, de Alexas_Fotos
O femeie mușcată de câini va primi despăgubiri de 50.000 lei de la Primăria Iași, după o decizie a instanței.

O femeie din Iași mușcată de câini comunitari a câștigat 50.000 de lei despăgubiri și va executa silit Primăria Iași. Procesul s-a soluționat cu o sentință definitivă și executorie la Înalta Curte de Casație și va constitui jurisprudenţă pentru alte acţiuni similare.

În anul 2016, în timp ce se afla în zona izvorului de la barajul Veneţia din municipiul Iaşi, ieşeanca Elena Tudosă, în vârstă de 51 de ani la data incidentului, a fost atacată şi muşcată de aproximativ 15 câini de rase şi mărimi diferite, care s-au adunat în timp în pădurea Veneţia. În urma muşcăturilor, Elena Tudosă a fost internată la spital cu diagnosticul „multiple plăgi muşcate de la nivelul membrelor inferioare, a membrelor superioare şi în jumătatea inferioară a abdomenului”, scrie Ziarul de Iași.

Femeia a fost nevoită să se pensioneze din cauza problemelor de sănătate apărute

Ca urmare a acestui eveniment, ea a suferit leziuni care au necesitat în vederea vindecării un număr total de 80 - 85 zile de îngrijiri medicale, iar pe fondul problemelor de sănătate generate de acest eveniment victima a fost nevoită să se pensioneze pe caz de boală.

Femeia atacată şi vătămată de câinii fără stăpân a dat în judecată Consiliului Local al Municipiului Iaşi, chemată în garanţie fiind societatea Salubris S.A.. Curtea de Apel Iaşi i-a dat întâi dreptate, însă Primăria Iaşi şi Salubris au făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

„Procesul a fost fără precedent la nivelul instanţelor ieşene, şi a durat aproximativ trei ani jumătate, fiind încununat de succes, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pronunţând o hotărâre definitivă, la data de 5 aprilie 2022, de respingere a recursului principal şi recursului incident, declarate de pârâtul Consiliul Local al Municipiului Iaşi, şi a recursului declarat de chemata în garanţie Salubris S.A. Hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie va fi pusă în executare în cel mai scurt timp”, a precizat Gianina Vera Poroşnicu, avocatul care a reprezentat interesele victimei în instanţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel