Data publicării:

Nutella falsă: fără ulei, unt și zahăr. Are doar 60 de calorii

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Nutella falsă, fără ulei, unt și zahăr. Sursa - pixabay.com
Nutella falsă, fără ulei, unt și zahăr. Sursa - pixabay.com

Toată lumea a mâncat Nutella, o cremă irezistibilă cu alune, dar nu tocmai dietetică.

Dacă vă place Nutella, dar vă deranjează numărul de calorii din produs, o puteți prepara acasă.

Cu această rețetă veți face un preparat ușor și delicios, care seamănă la gust cu Nutella, cumpărată în supermarket.

Veți putea savura crema pe o felie de pâine prăjită sau cu iaurt alb, cu conținut scăzut de grăsimi. Cu siguranță, veți savura o gustare gustoasă, dar dietetică!

 

Ingredientele de care aveți nevoie pentru patru porți:

​​150 de grame de iaurt grecesc alb cu conținut scăzut de grăsimi;

30 de grame de alune;

două linguri de pudră de cacao neîndulcită;

o lingură de miere (sau o lingură de zahăr brun);

o banană.

 

Pregătirea

 

În primul rând, luați banana, curățați-o de coajă și tăiați-o felii. Acestea se pun în paharul mixerului de bucătărie împreună cu iaurtul grecesc, cacao amară și alunele decojite.

Porniți mixerul și amestecați până veți obține o pastă cu o consistență destul de cremoasă.

Piure din mazăre verde: o garnitură foarte ușoară și plină de vitamine

Următorul pas este să transferați acest tip de Nutella într-un recipient de sticlă și să îl puneți la frigider.

Apoi nu mai rămâne decât să luați o felie de pâine și să întindeți pe ea crema de alune. Nutella falsă poate fi păstrată la frigider aproximativ o săptămână. Poftă bună!

 

Vezi și:

 

Desert din cafea, gata în 4 minute: fără frișcă și fără gelatină

 

Desertul de cafea se prepară ușor, pe bază de apă cu gheață și cafea. Desertul se servește cu înghețată sau lapte călduț și se prepara fără a folosi frișcă și gelatină.

Ingrediente:

cafea instant - 20 grame;

apă cu gheață - 200 ml;

zahăr - 100 grame;

zahăr vanilat - 10 grame.

 

Rețeta, pas cu pas

 

Turnați 200 ml de apă cu gheață într-un vas adânc. Adăugați 20 de grame de cafea instant. Completați cu zahăr și zahăr vanilat. Bateți totul cu un mixer la viteză medie.


Clătite ușoare, preparate după rețeta  „Trei pahare”. Un desert incredibil de gustos

Spuma va începe, imediat, să se formeze.  Trebuie să mixați până când spuma este fermă, aproximativ 4 minute. Crema gata preparată poate fi păstrată în frigider.

Poate fi servită nu doar ca desert independent, ci și folosită pentru a face prăjituri și produse de patiserie mai complexe. 

Vezi și:

 

Desert japonez din ouă și ciocolată albă: fără făină și fără lapte. Este divin

 

Din doar 3 ingrediente puteți prepara un desert japonez divin. Brânză, ouă și ciocolată albă sunt cele trei ingrediente ale unui tort japonez foarte moale, care vă va cuceri.

Există multe rețete foarte simple, dar nu sunt multe deserturi, care să poată fi preparate cu doar trei ingrediente. Acesta pe care urmează să vi-l prezentăm vine tocmai din Japonia.

Nu conține făină și de aceea este bun pentru cei care suferă de boala celiacă. Este clar că și  ciocolata albă trebuie să fie fără gluten.

 

Dar să trecem la rețetă. Ingredientele de care ai nevoie:

trei ouă;

130 grame de brânză tartinabilă (de exemplu Philadelphia);

130 grame de ciocolată albă.

 

Pregătirea, pas cu pas

 

Primul lucru este să separați gălbenușurile de albușuri. Acestea din urmă trebuie bătute bine cu un mixer electric până se întăresc.

În alt vas, amestecați brânza tartinabilă cu ciocolata albă, pe care trebuie, mai întâi să o topiți.

Adăugați, apoi, gălbenușurile și amestecați totul ușor, folosind o spatulă sau o lingură de lemn.

Vinete prăjite într-o friteuză cu aer cald. O mâncare super rapidă cu 43 de calorii pentru o porție

În bolul cu gălbenușuri și brânză se adaugă albușurile bătute spumă și se amestecă ușor cu spatula. 

Aluatul rezultat se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Următorul pas este să dați tava la cuptor și să coaceți desertul la 170 de grade, aproximativ patruzeci de minute.

Tortul japonez poate fi servit cu un topping de sirop de arțar sau chiar, mai simplu, stropit cu zahăr pudră. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel