Cel mai mare mit al pandemiei, demontat de Alexandru Rafila
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES
Prof.dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a demontat cel mai mare mit al pandemiei.

"Colegii mei din spitalele de boli infecțioase știu foarte bine cum evoluează această boală. Prima dată, a fost focalizată pe boala pulmonară, dar ulterior, leziunile la nivelul miocardului, leziunile renale, leziunile la nivelul sistemului nervos s-au dovedit că pot complica foarte mult boli cronice și se poate ajunge la deces. Aceste micro-embolii care apar și fac nefuncționale foarte multe organe în timpul infecției cu noul coronavirus sunt de foarte multe ori cauza decesului. Decesul poate să fie provocat direct de o insuficiență respiratorie datorată infecției cu noul coronavirus, dar toate acele leziuni care apar la nivelul celorlalte organe duc și la decesul pacienților care deja au o boală cronică cardiovasculară, renală sau la nivelul sistemului nervos.

Infecția cu noul coronavirus duce la complicarea și la o evoluție total nefavorabilă în cazul multor afecțiuni cronice și în mod clar din acest motiv OMS -  care chiar dacă este oarecum blamată sau discutată în această perioadă, are un corp tehnic extraordinar și au făcut niște lucruri extrem de importante pentru ca situația la nivel global să nu evolueze mult mai rău decât evoluează în momentul de față - deci, recomandarea este de a raporta persoanele infectate cu noul coronavirus, dacă se produce decesul, ca fiind în legătură cu această infecție.

Această recomandare poate să facă și cifrele comparabile între țări. Dacă fiecare țară ar avea alt sistem de raportare, atunci nu putem să comparăm nici măcar gravitatea infecției.", a explicat dr. Alexandru Rafila, conform digi24.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel