Noul model de avion comercial rusesc, Sukhoi Superjet 100 - GALERIE FOTO
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Compania armeană Armavia a operat primul zbor comercial cu cel mai nou avion comercial rusesc, modelul Sukhoi Superjet 100.

Avionul, care a transportat 90 de pasageri, a aterizat pe aeroportul Sheremetovo din Moscova la 4,45 diminaeaţa, ora locală după ce a fost livrat companiei aeriene armene cu o zi înainte, în cadrul unei ceremonii. Compania Armavia a comandat patru aeronave, informează money.ro. “Livrarea primului aparat este un moment de răscruce în proiectul Sukhoi Superjet 100” a spus Mihail Pogosyan, preşedinte al companiei ruse United Aircraft Corporation, care a adăugat că producţia de serie a noului Suhoi a fost astfel demarată.

Superjet 100 este o familie de aeronave mediu curier, dezvoltată de Suhoi în cooperare cu companii aeronautice occidentale, printre care Boeing, Snecma, Thales, Messier Dowty, Liebherr Aerospace şi Honeywell. Avionul poate transporta până la 95 de pasageri şi are o autonomie de 4.500 km.

Ruşii intenţionează să fabrice în acest an 14 avioane, iar în 2012 alte 25. Vor ca 60% din producţie să fie exportată în Statele Unite şi în Europa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel