Noua tulpină COVID din Brazilia, rezistentă la vaccin? Anglia blochează intrările din Portugalia și America de Sud
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Marea Britanie interzice intrarea în țară a călătorilor veniți din Portugalia și America de Sud, pe fondul temerilor legate de tulpina COVID  care a apărut în Brazilia.  

Marea Britanie interzice intrarea tuturor călătorilor din America de Sud, Panama, Republica Capului Verde și Portugalia, pe fondul temerilor legate de tulpina de coronavirus care a apărut în Brazilia, scrie Daily Mail.

Secretarul pentru transporturi Grant Shapps a declarat că ia măsuri „urgente” într-un efort de a împiedica intrarea noii versiuni ale Sars-Cov-2 în Marea Britanie. Totuși, cetățenilor britanici și irlandezi nu li se va interzice intrarea în țară, dar le va fi impus să se izoleze timp de 10 zile.

„Am luat decizia urgentă de a opri sosirile din Argentina, Brazilia, Bolivia, Capul Verde, Chile, Columbia, Ecuador, Guyana Franceză, Guyana, Panama, Paraguay, Peru, Suriname, Uruguay și Venezuela începând cu 15 ianuarie 2021, în urma depistării unii noi variante a coronavirusului în Brazilia.",  a scris Grant Shapps pe Twitter.

El a adăugat: „Călătoriile din Portugalia către Marea Britanie vor fi, de asemenea, suspendate, având în vedere legăturile sale puternice de călătorie cu Brazilia, acționând ca o altă modalitate de a reduce riscul de a importa infecții." a precizat Shapps care a adăugat că există o excepție pentru transportatorii care vin din Portugalia, pentru a permite transportul mărfurilor esențiale.

Noua tulpină COVID din Brazilia, resistentă la vaccin?

Patrick Vallance, consilierul științific șef al Regatului Unit, a declarat că este posibil ca varianta braziliană de Covid-19 să facă vaccinurile mai puțin eficiente. El consideră că este puțin probabil ca tulpina mutantă să fi evoluat pentru a trece de sistemul imunitar, dar „nu știm sigur”.

Boris Johnson a recunoscut ieri că oficialii sunt „îngrijorați” de varianta depistată în Brazilia și a declarat că Guvernul „ia măsuri” pentru a se asigura că mutația nu se răspândește în Marea Britanie.

Brazilia a interzis deja intrarea în țară a călătorilor care vin din Marea Britanie, începând cu 25 decembrie, din cauza variantei care a apărut în Regatul Unit. Totuși, se pare că nu toate companiile aeriene își anulaseră zborurile. Experții din Marea Britanie susțin că nu au depistat încă nici un caz de infectare cu noua tulpină din Brazilia, dar nu exclud faptul că noua variantă a coronavirusului se află deja pe teritoriul Regatului Unit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel