Nou vaccin! Streinu-Cercel: De abia atunci va fi un parcurs asemănător cu infecția cu virusurile gripale
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 02 mai 2022, 13:51
WhatsApp
 Adrian Streinu-Cercel
Adrian Streinu-Cercel
Prof. dr. Adrian Steinu-Cercel a transmis că pandemia nu s-a terminat, iar oamenii „trebuie să înțeleagă acest lucru”.

„Cărțile încă nu s-au jucat, sunt departe de a se fi jucat, pandemia nu s-a terminat și lumea trebuie să înțeleagă acest lucru! Și, atunci, cel mai bun lucru este să ne protejăm, pentru că altceva la îndemână, în momentul de față, nu prea mai avem”, a spus Adrian Streinu-Cercel la „Academia de Sănătate”, emisiune moderată de Irinel Popescu la DCNews și DCMedical.

„Delta nu a dispărut cu totul. A fost o discuție interesantă de combinație între Delta și Omicron. În momentul de față, nu avem date suficiente să spunem că noua variantă Delta - Omicron va fi următoarea tulpină în circulație. Dar ce se întâmplă în China aduce în discuție acest lucru. Acolo s-au impus restricții, China face carantină adevărată, nu pe sistemul pleacă din carantină cine vrea. Și tot nu reușesc să țină sub control explozia de îmbolnăviri. Este un semnal de alarmă”, a subliniat Adrian Streinu-Cercel.

„Avem instrumente de lucru”, a continuat acesta, precizând: „Se vorbește despre o nouă variantă de vaccin care să includă și Omicron din punct de vedere structural și, atunci, lucrurile vor avea un parcurs asemănător cu infecția cu virusurile gripale!

COVID-19, anatomia Omicron. Adrian Streinu-Cercel- Academia de Sănătate: Cărțile nu s-au jucat încă

Puțin peste 500 de cazuri de COVID-19 în România, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 528 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 36 mai mult față de ziua anterioară.

65 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 45 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În spitalele din țară, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 1.242, cu 35 mai mult față de ziua anterioară.

De asemenea, la ATI sunt internate 191 persoane, la fel ca în ziua anterioară. Dintre cei 191 pacienți internați la ATI, 166 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 77 sunt minori, toți fiind internați în secții, cu 8 mai mult decât în ziua anterioară. Niciun copil nu este internat la ATI.

Până luni 65.496 de persoane diagnosticate cu infecție cu SarsCov-2 au decedat. În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP trei decese (doi bărbați și o femeie).

Dintre cele trei decese, două au fost la categoria de vârstă 70-79 de ani și unul la categoria de vârstă peste 80 de ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care prezentau comorbidități.

Din totalul de trei pacienți decedați, doi au fost nevaccinați și unul vaccinat. Pacientul vaccinat care a decedat avea vârsta cuprinsă între 70-79 de ani și prezenta comorbidități.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 2.688 teste RT-PCR (1.660 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.028 la cerere) și 8.494 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 12.987.982 teste RT-PCR și 9.737.782 teste rapide antigenice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?