Nokia va lansa o noua generaţie de smartphone-uri, bazate pe Windows Phone 8
Data publicării:
Autor: Budacu Andreea
WhatsApp

Nokia vrea să lanseze în luna septembrie o nouă generaţie de smartphone-uri bazate pe sistemul de operare Windows Phone 8 pregătit de Microsoft.

Compania finlandeză intenţionează să prezinte noile modele înainte de lansarea viitorului model iPhone produs de Apple, care va avea loc cel mai probabil pe 12 septembrie, mentionează Mediafax.

Nokia a lansat în acest an gama de smartphone-uri premium Lumia, cu sistem de operare Windows Phone 7 şi devine astfel o concurenţă de temut pentru piaţa smartphone-urilor dominată de Apple iPhone şi de companiile care produc telefoane cu sistem de operare Google Android, în frunte cu Samsung Electronics.

Microsoft pregăteşte pentru această toamnă lansarea platformei Windows 8, prin care doreşte să vândă o experienţă cât mai omogenă de utilizare de la PC-uri clasice la laptop-uri ultraportabile şi tablete.

Compania Nokia a pierdut peste 90% din valoarea de piaţă în ultimii 5 ani, după lansarea iPhone în 2007 şi  mizează pe campania intensivă de advertising derulată de Microsoft pentru Windows 8, sperând că efortul de marketing al gigantului american va face mai populare smartphone-urile din gama Lumia.

În ciuda faptului că vânzările Lumia sunt mult mai mici decât ale competitorilor, în special ale liderilor de piaţă Apple şi Samsung, Nokia a vândut în trimestrul al doilea 4 milioane de telefoane Lumia, depăşind estimările analiştilor, de 3,8 milioane de unităţi.

 Estimată la 219,1 miliarde de dolari anul trecut, piaţa telefoanelor "inteligente" se menţine, în pofida încetinirii creşterii economice la nivel mondial şi crizei din Europa. Strategy Analytics estimează că volumul vânzărilor de smartphone-uri a crescut cu 32% în trimestrul al doilea, la 146 milioane de unităţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel