Urmărește emisiunea live
NFT-uri, CONFISCATE în UK. Cumpărătorii, avertizați
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
NFT: Instrucțiuni de utilizare pentru pentru aceste bunuri digitale / Sursă foto: Unsplash
NFT: Instrucțiuni de utilizare pentru pentru aceste bunuri digitale / Sursă foto: Unsplash
Fiscul britanic a confiscat mai multe NFT-uri, într-un caz de fraudă. 

Administraţia fiscală din Marea Britanie a confiscat trei opere de artă vândute sub formă de NFT-uri în cadrul unei anchete care a dus la arestarea a trei persoane, a anunţat luni această agenţie guvernamentală, citată de AFP.

Această primă confiscare de NFT-uri ("non fungible token"/"jetoane non-fungibile") în Marea Britanie "serveşte drept avertisment pentru orice persoană care ar dori să utilizeze cripto-active pentru a ascunde bani de HMRC (HM Revenue & Customs, fiscul britanic - n.r.)", a declarat într-un comunicat Nick Sharp, directorul adjunct al instituţiei, însărcinat cu combaterea infracţionalităţii economice.

Bunurile cibernetice au fost confiscate într-un caz de fraudă

HMRC nu a comunicat valoarea estimată a acelor NFT-uri, confiscate alături de alte active în cadrul unei anchete privind o fraudă ce vizează plata TVA-ului, care ar fi provocat guvernului britanic un prejudiciu financiar de 1,4 milioane de de lire sterline.

NFT-urile sunt active digitale a căror autenticitate şi unicitate sunt înregistrate prin tehnologia descentralizată blockchain, aceeaşi care se află şi la baza unor criptomonede precum bitcoin.

Folosirea lor în sectorul artistic, precum şi în jocurile video şi alte sectoare, a cunoscut un avânt spectaculos în 2021.

44 de miliarde de dolari tranzacționați în NFT-uri

Potrivit datelor publicate de cabinetul Chainalysis, tranzacţiile privind achiziţionarea de NFT-uri au totalizat 44,2 miliarde de dolari anul trecut.

Într-un raport ce a vizat acest subiect, specialiştii de la Chainalysis estimează că tranzacţiile în NFT-uri provenite din averi asociate unor achiziţii ilegale au crescut de-a lungul anului precedent şi au ajuns la 1,4 milioane de dolari în al patrulea trimestru din 2021.

"Trebuie ca pieţele, agenţiile de reglementare şi forţele de ordine să supravegheze foarte atent acest sector", au recomandat specialiştii aceluiaşi cabinet. 

Citește și: Evaziunea produselor petroliere, de 2 miliarde de euro/an. Subiectul despre care nu vorbește nici Vasile Marica: Nu mai vreau să stau trei ani în casă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel