Naty Badea: Nu mai este de trăit în Italia. Mie îmi este foarte teamă chiar și să merg pe stradă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Naty Badea, la DC News
Naty Badea, la DC News
Naty Badea, corespondent special din Italia pentru Antena 3 CNN, a povestit cum este viața în țara în care a decis să se mute în urmă cu vreo trei ani.

Italia este o țară în care jafurile sunt la ordinea zilei. Viața în Italia poate fi cu adevărat fascinantă, fiind cunoscută pentru peisajele sale pitorești, cultura bogată și gastronomia delicioasă. Cu toate acestea, țara se confruntă și cu diverse provocări, iar jafurile sunt unele dintre ele, în special în marile orașe!

Italia este o destinație preferată pentru mulți turiști datorită istoriei sale fascinante, monumentelor impresionante și atmosferei romantice. Orașe precum Roma, Florența și Veneția atrag anual milioane de vizitatori din întreaga lume, fascinându-i cu operele de artă celebre, arhitectura magnifică și atmosfera autentică.

În ciuda farmecului său, Italia se confruntă cu provocări sociale și economice, iar jafurile reprezentina una dintre ele.

Despre acest fenomen a vorbit Naty Badea.

„Toate ca toate, dar cred că nu mai este de trăit în Italia. Vreau să vă semnalez un fenomen. Dacă veniți aici ca turiști, să aveți mare grijă! A crescut infracționalitatea până la cer. Sunt jafuri la drumul mare, în plină zi, pe stradă, în locuințe, în magazine. N-am auzit în viața mea să fie atâtea jafuri și furturi câte se întâmplă aici în ultima vreme.

Să vă dau niște exemple: La Roma sau Milano dacă mergeți, să nu vă expuneți nimic de valoare pentru că este posibil ca pentru un ceas, să vă ia cu tot cu mână. Vorbesc de astfel de lucruri care se întâmplă pe stradă.

Când aflăm lucruri îngrozitoare... ți se pare așa... că se întâmplă departe... că nu are cum să ți se întâmple ție. În Mestre, unde locuiesc eu, un oraș de patru străzi cu cinci străzi, adică este doar un orășel, a fost jefuit un mall. Au intrat hoții cu arme tip Kalashnikov pentru a jefui un magazin cu bijuterii.

În centru, a jefuit magazinul de unde îmi luam eu bomboane. Apoi, patronului unei cofetării la care mâncam eu, i-au luat Rollexul de la mână pe stradă. O domnișoară pe bicicletă l-a „operat”. L-a și dărâmat pe om. Era și mai vârstă. A fost foarte afectat. Se întâmplă în jurul nostru aceste lucruri. În Italia este ceva neimaginabil. La Milano... să aveți mare grijă dacă vă duceți! Mie aproape că mi-e frică să mai ies pe stradă la câte se întâmplă și mi se pare că Italia a devenit un „Vest sălbatic” al anilor 2024. 

La Roma hoții de buzunare sunt la ordinea zilei. N-are nimeni ce să le facă pentru că aici legile sunt superbe. La Roma, medicii, asistentele și tot personalul medical au decis să meargă la cursuri de autoapărare pentru că se confruntă cu foarte multe agresiuni din partea pacienților și din partea rudelor. După părerea mea, lucrurile degenerează într-o manieră scandaloasă aici în Italia, o țară evoluată, organizată și foarte periculoasă. Aveți grijă dacă veniți ca turiști! Mie îmi este foarte teamă chiar și să merg pe stradă”, a povestit Naty Badea pe Tik Tok.

VEZI ȘI: Nou început pentru Naty Badea: Ceva m-a făcut să accept. A fost o experiență senzațională care m-a făcut să mă simt din nou vie:

https://www.dcnews.ro/nou-inceput-pentru-naty-badea-ceva-m-a-facut-sa-accept-a-fost-o-experienta-senzationala-care-m-a-facut-sa-ma-simt-din-nou-vie_940920.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel