Data publicării:

Delia Budeanu a murit. Ionuț Vulpescu, mesaj emoționant despre cea mai frumoasă voce a TVR

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp

Delia Budeanu a murit la vârsta de 75 de ani.

CITEȘTE ȘI               -              Delia Budeanu a murit. A trăit cea mai frumoasă poveste de dragoste: Aș schimba tot, mai puțin cei 19 ani de căsătorie cu Radu Budeanu

Cunoscuta crainică din perioada comunistă, Delia Budeanu, a murit, sâmbătă, 19 octombrie 2024, la vârsta de 75 de ani. A fost considerată una dintre cele mai frumoase prezentatoare din istoria televiziunii din România. Viața ei nu a fost însă una ușoară, deoarece la începutul anilor 1990 a aflat că are cancer, boală boală de care, zece ani mai târziu, povestea cu zâmbetul pe buze că a învins-o.

Totodată, Delia Budeanu a trăit o frumoasă poveste de dragoste alături de soțul ei, Radu Budeanu, un reputat comentator de politică externă, care a lucrat în TVR în anii '70. Ulterior, până în '90 a fost redactor-șef al revistei de politică externă Lumea.

Deputatul PSD Ionuț Vulpescu a transmis un mesaj, în care și-a exprimat profundul regret pentru trecerea la cele veșnice a Deliei Budeanu, crainica TVR care i-a marcat copilăria și adolescența.

„Am aflat cu tristețe în acestă seară de decesul doamnei Delia Budeanu, o crainică iconică pentru TVR, o voce aparte pentru toți cei care au urmărit în timp postul public de televiziune“, a spus Ionuț Vulpescu.

CITEȘTE ȘI                 -                Delia Budeanu a murit. A avut cancer. Ce a urmat e incredibil: Dumnezeule... dacă medicul meu ar fi știut...

Foto: DC News

„Îmi amintesc de copilăria și adolescența generației mele, când prezența Deliei Budeanu particulariza emisiunile pe care le prezenta. A fost un om care a marcat istoria televiziunii în România.

În același timp, Delia Budeanu a fost una din vocile care au făcut din Teleenciclopedia una din cele mai urmărite emisiuni în România, o adevărată lecție de cultură generală pentru generații.

Pierderea ei este una importantă pentru postul public de televiziune, pentru media din România, pentru cei care au văzut-o și pentru cei care au ascultat-o.

Transmit familiei condoleanțele mele și regretul de a fi pierdut o voce și un nume care vor rămâne în istoria și în memoria tuturor celor care au urmărit, în timp, emisiunile pe care doamna Delia Budeanu le-a prezentat“, a mai zis, în exclusivitate pentru DC News, Ionuț Vulpescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel