Năstase: Mesajul moțiunii cu privire la UMF Tg. Mureș, nu cred că poate fi întors
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Referitor la negocierile care vor avea loc, luni, între USL și UDMR, legate de un eventual sprijin pentru guvernul Ponta al parlamentarilor maghiari, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a afirmat că este greu de anticipat rezultatul întrevederii, dar a arătat că mesajul de la moţiunea de cenzură referitor la UMF Târgu Mureş este greu de întors, potrivit RTV.net.

"Negocierile vor arăta foarte clar ce anume doresc cei de la UDMR şi ce se poate obţine. Să nu uităm totuşi că moţiunea de cenzură a fost construită pe un anumit mesaj şi nu cred că acest mesaj poate fi întors în cadrul acestor negocieri. Dar asta nu înseamnă că pot să anticipez ce va fi într-o discuţie responsabilă, firească în Parlamentul României", a declarat, vineri, Adrian Năstase.

USL nu poate fi de acord cu separatismul etnic, dar sprijină revendicările minorităţilor care ţin menţinerea indentităţii acestora, a precizat social-democratul.

"Ceea ce este bun pentru Europa în materie de minorităţi este bun şi pentru România. Este firesc să sprijinim chestiunile legate de identitatea celor care aparţin minorităţilor naţionale. Nu avem mai multe ţări în frontierele României, avem o singură ţară şi pentru asta trebuie să învăţăm să construim împreună şi să facem politică împreună", a adăugat Năstase.

Potrivit senatorului UDMR Verestoy Attila, poziția Uniunii la votul de luni va fi determinată de conţinutul programului de guvernare şi, îndeosebi, de măsurile cu impact direct asupra comunităţii maghiare, inclusiv de hotărârea de Guvern privind Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel