'My Antipa' - un proiect cu tururi ghidate de personalităţi ale lumii cultural-artistice. Când începe
'My Antipa' este titlul campaniei derulate, din luna iulie, de Muzeul Naţional de Istorie Naturală 'Grigore Antipa' în cadrul căreia vor avea loc tururi ghidate realizate de personalităţi ale lumii cultural-artistice.
Proiectul îşi propune să ofere publicului un nou tip de conţinut şi să pună în valoare resursele muzeului printr-o campanie care cuprinde aceste tururi ghidate, realizate de personalităţi ale lumii cultural-artistice, incubatoare de lectură pentru copii, dar şi dezbateri cu oamenii de ştiinţă care lucrează în instituţie. Potrivit unui comunicat al instituţiei muzeale, transmis joi, proiectul 'My Antipa' aduce mai aproape de public ceea ce este invizibil în lumea muzeului (poveşti, valori şi oameni), prin ochii celor pentru care muzeul are o semnificaţie şi o istorie aparte.
Proiectul debutează pe 4 iulie, de la ora 18,00, cu un tur ghidat de Simona Popescu, una dintre cele mai importante scriitoare contemporane, cunoscută deopotrivă pentru poezia, proza şi cărţile sale de eseuri.
Pe 5 iulie, de la ora 18,00, va avea loc prima ediţie 'Intersecţiile la Antipa', o dezbatere live în care dr. Oana Paula Popa, cercetător ştiinţific al muzeului, şi Svetlana Cârstean vor vorbi despre rolul femeilor în ştiinţă, dar şi despre povestea mai mult sau mai puţin recentă a muzeului. Copiii sunt invitaţi, pe 5 iulie, la 'Incubatorul de lectură', atelier care porneşte de la unul dintre textele scriitorului Vladimir Nabokov şi de la pasiunea sa pentru fluturi. Atelierul va începe la ora 13,00 în Sala Fluturilor de la etajul muzeului şi se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani. Participarea la evenimente este gratuită, în limita locurilor disponibile.
Înscrierile se pot face completând un formular de rezervare pe https://antipa.ro/rezervari sau pe adresa de email [email protected]. Lansat de Muzeul Naţional de Istorie Naturală 'Grigore Antipa' şi BRD Groupe Societe Generale, proiectul 'My Antipa' propune o formulă inedită pentru educaţia modernă interdisciplinară, în care ştiinţa, arta, lectura şi dezbaterile se unesc pentru a oferi noi perspective de învăţare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News