Muzeu de Artă Modernă, transformat în MORGĂ. ”Profundă compasiune și respect față de familii”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Pe terenurile muzeului, va fi amenajată temporar o structură care să primească victimele pandemiei de Covid-19.

Pentru a fi cât mai pregătite având în vedere amploarea tot mai mare a pandemiei şi în Irlanda, autorităţile au solicitat conducerii Muzeului de Artă Modernă din capitala Dublin să le permită folosirea terenurilor aparţinătoare, în caz de nevoie. Potrivit theartnewspaper.com, conducerea muzeului a răspuns afirmativ solicitării.

”Dată fiind gravitatea situaţiei şi natura solicitării primite, frumuseţea solemnă a curţii este adecvată. Ne gândim cu profundă compasiune şi respect la familiile celor care vor avea nevoie de acest spaţiu în viitorul apropiat.”

Muzeul este închis 

Muzeul de Artă Modernă din Dublin este închis publicului din 12 martie. El se află în „Royal Hospital Kilmainham", o clădire de secol XVII, fostă casă pentru militarii pensionari. Imobilul dispune de o curte largă şi de terenuri extinse. Amenajarea unei morgi într-un spaţiu impropriu este, în prezent, specifică tuturor ţărilor care se confruntă cu numărul foarte mare de decese cauzate de coronavirus. Alte state au ales în acest sens hambare de avioane, parcuri, patinoare, numai să poată să facă faţă situaţiei.

Irlanda este în carantină 

Irlanda a intrat în carantină în 28 martie, iar în 2 aprilie avea un număr de peste 4600 de infectaţi cu Covid-19, respectiv peste 135 de morţi. Cele mai multe cazuri sunt în Dublin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel