Muntele Matterhorn de pe celebrul baton triangular de ciocolată, interzis de Elveția
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto din domeniul public
Foto din domeniul public
Celebrul munte Matterhorn nu va mai putea apărea pe ciocolata Toblerone.

Producătorilor batonului triunghiular de ciocolată care poate fi găsit în magazinele din toată lumea, Toblerone, li s-a interzizs să mai folosească imaginea muntelui Matterhorn pe ambalajele lor, transmite Rador.

Conform legislaţiei elveţiene, folosirea simbolurilor naţionale pentru promovarea produselor pe bază de lapte nu este permisă dacă acestea nu sunt produse exclusiv în Elveţia.

Istoria Toblerone

Toblerone este un tip de ciocolată elvețiană care se distinge prin forma sa triunghiulară și prin conținutul său de miere și migdale. Numele Toblerone provine de la numele fondatorului său, Theodor Tobler, și de la cuvântul italian pentru turtă dulce, torrone.

Toblerone a fost creat în 1908 și este produs în orașul Berna din Elveția. Toblerone este disponibil în mai multe variante de culori și arome, cum ar fi ciocolată cu lapte, ciocolată neagră, ciocolată albă sau ciocolată cu fructe.

Toblerone este o ciocolată populară în întreaga lume și este adesea asociată cu turismul elvețian datorită designului său inspirat de Munții Alpi. Acest lucru se va schimba curând.

Cât de multă ciocolată avem voie să consumăm

Ciocolata este un aliment delicios și sănătos, dar nu trebuie consumată în exces.

Cantitatea de ciocolată pe care o putem mânca pe săptămână depinde de tipul de ciocolată, de conținutul ei de cacao și de aportul nostru caloric. În general, se recomandă să nu depășim 30 de grame pe zi de ciocolată neagră (cu cel puțin 70% cacao), adică 2-3 pătrățele. Ciocolata neagră are beneficii pentru inimă, creier și piele.

Ciocolata cu lapte sau albă are mai mult zahăr și grăsimi și ar trebui consumată cu moderație. Pentru a ne bucura de ciocolată fără să ne îngrășăm, trebuie să avem o dietă echilibrată și să facem mișcare regulat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel