Data publicării:

Mugur Isărescu: Rata inflaţiei ar putea ajunge la 2% în martie 2012

Autor: DCNews Team | Categorie: Economie
WhatsApp
mugur isarescu
mugur isarescu

Rata inflaţiei ar putea ajunge undeva la două procente în luna martie a anului viitor, chiar mai puţin decât atât, a anunţat, luni, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, la prezentarea raportului trimestrial asupra inflaţiei.

"Până spre primăvara anului viitor va continua scăderea preţurilor. Este posibil ca inflaţia să ajungă undeva la 2% în martie 2012, chiar mai puţin, şi va urca uşor în vara anului viitor, unde se va stabiliza", a explicat guvernatorul BNR.

Acesta a subliniat însă că, dacă se face o comparaţie între scăderea preţurilor din toamna anului 2010 şi toamna anului 2011, se va observa o diferenţă între o scădere de 0,7 procente la sfârşitul anului 2010 şi 0,2 procente la sfârşitul anului 2011.

"De acum până spre sfârşitul anului 2011, creşterile de preţuri au fost foarte mari, diferenţele între 0,7 în medie anul precedent şi 0,2 în prezent, înseamnă o cădere. Acelaşi efect de bază se va simţi dacă din mai în septembrie 2012 vom avea creşteri normale de 0,2 la sută. Acest efect de bază este posibil să ducă inflaţia la 3,5 - 3,6 la sută", a spus guvernatorul BNR.

BNR a redus, de asemenea, estimările de inflaţie pentru 2011, la 3,3 la sută, de la 4,6 la sută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel