Motreanu (PNL): E un proiect la care țin și pentru realizarea căruia am pledat pe lângă Guvernul României
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Lucrările pentru redeschiderea liniei de tren directe București-Giurgiu se află într-un stadiu avansat.

Astăzi a fost montat ultimul tronson de tablier metalic la podul peste Argeș de la Grădiștea. Mai multe detalii aflăm de la Dan Motreanu, europarlamentar PNL

„Lucrările pentru redeschiderea liniei de tren directe București-Giurgiu se află într-un stadiu avansat. Astăzi a fost montat ultimul tronson de tablier metalic la podul peste Argeș de la Grădiștea.

Este un proiect la care țin și pentru realizarea căruia am pledat pe lângă Guvernul României, împreună cu parlamentarii PNL Giurgiu, Alexandru Andrei, Gabriela Horga și Toma Petcu. Contractul a fost semnat în decembrie 2020, când Ministerul Transporturilor era condus de un reprezentant al PNL. Este un proiect finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațională Infrastructură Mare, și de la bugetul de stat.

Parlamentarii PNL din Giurgiu cer Ministerului Transporturilor informări și rapoarte trimestriale privind desfășurarea lucrărilor. Contractul vizează realizarea noului pod peste râul Argeş, cu o lungime totală de 1.131 metri și o deschidere centrală de 145 de metri. Linia de cale ferată București-Giurgiu a fost închisă în 2005, când podul de la Grădiștea s-a prăbușit din cauza viiturilor.

Din păcate, guvernele care s-au succedat au pierdut 15 ani fără a acționa. Lucrurile nu s-au rezolvat nici măcar atunci când PSD Giurgiu a ajuns să aibă un reprezentant la Ministerul Transporturilor. Un reprezentant care s-a lăudat cu planuri pe hârtie în fața giurgiuvenilor. Giurgiuvenii au nevoie cât mai repede de un traseu direct București-Giurgiu pe linia ferată.

În prezent se poate circula cu trenul între București și Giurgiu trecând prin Videle, adică un traseu de 118 kilometri, în loc de 74 de kilometri, cât era ruta directă. Un drum durează între două ore și 40 de minute și patru ore, în funcție de tipul trenulului și de durata de așteptare în Videle”, a scris Dan Motreanu, europarlamentar PNL, pe Facebook.

2. -imagine fara descriere- (vin-bani-de-la-comisia-europeanp-pentru-porturile-romanesti--dan-motreanu-schema-de-sprijin-este-in-valoare-de-126-de-milioane-de-euro-1_06202400.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel