Data actualizării:
Data publicării:

Moţiune USR PLUS - AUR. Anca Dragu anunţă următorul pas: Astăzi vom trimite către Guvern înștiințarea

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Politica
WhatsApp
Anca Dragu a făcut un anunţ legat de soarta moţiunii de cenzură. 

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a anunţat că a discutat cu Ludovic Orban despre soarta moţiunii de cenzură depusă de către USR PLUS şi AUR. Anca Dragu a spus că va înştiinţa, alături de Ludovic Orban, Guvernul despre document, iar ulterior aceasta va urma procedurile parlamentare necesare pentru a se  ajunge la vot în Parlament.

"Cu siguranță astăzi vom trimite către Guvern această înștiințare pentru că este o olbligație legală, regulamentară. Noi analizăm toate aspectele procedurale, legale. Eu sunt șocată de gestul celor de la PNL și PSD, care încearcă să blocheze o moțiune de cenzură", a spus, marţi, Anca Dragu, preşedintele Senatului.

Anca Dragu, răspuns după ce a fost întrebată dacă demisionează

Președintele Senatului, Anca Dragu, a fost întrebată, marți, dacă îi urmează pe colegii ei din Executiv și demisionează. 

'Poziția pe care dumneavoastră o ocupați în Parlament este una stabilită politic. Colegii dumneavoastră din Executiv și-au dat astăzi demisia. Dumneavoastră recurgeți la aceeași măsură?', a fost întrebarea adresată de o jurnalistă Ancăi Dragu. 

Președintele Senatului a răspuns că 'în primul rând, în acest moment, nu s-a refăcut o coaliție la nivelul Parlamentului. Un USL 2 nu este încă foarte clar. Demiterea mea ar trebui să se întâmple în plenul Senatului și atunci ar fi foarte clară această colaborare între PSD și PNL.'

Jurnaliștii i-au atras atenția că 'nu vorbim despre demiterea dvs, ci despre a vă da demisia'.

Revenind la întrebarea inițială, Anca Dragu a spus 'nu vreau să par ipocrită, dar dacă aș elibera această funcție, dacă eu n-aș fi aici, parcursul moțiunii ar fi unul și mai greu.'

Întrebată apoi dacă își va da demisia în condițiile în care 'USR va rămâne în opoziție măcar', Anca Dragu a răspuns afirmativ: 'Cu siguranță asta se va întâmpla.'

'De fapt, ar trebui cel mai bine să vedem alianța PSD-PNL în Senat, la vot', a conchis președintele Senatului, Anca Dragu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel