Modificare regulament Senat. Alina Gorghiu: RUȘINOS că nu s-a rezolvat
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Alina Gorghiu a vorbit despre proiectul privind modificarea Regulamentului Senatului, în sensul digitalizării instituției.

„Astăzi, pe ordinea de zi a ședinței Biroului Permanent al Senatului, de la ora 13.00, se află modificarea Regulamentului Senatului în sensul digitalizării instituției, așa cum a fost propusă de Comisia pentru Regulament. Ceea ce reprezintă un pas minuscul, ca de furnică. Se dorește ca depunerea prin mijloace electronice a proiectelor și propunerilor legislative să fie o procedură aplicabilă doar în situații excepționale - deși pentru un Parlament modern ar trebui să fie procedura NORMALĂ de lucru.

PSD mai are timp, dar numai până la ședință, să se gândească și să se hotărască dacă vrea să funcționăm ca un Parlament normal și modern, cu semnătură electronică șamd. Este oricum rușinos că nu s-a rezolvat de mult acest lucru. Dacă va rămâne așa, se transmite societății un mesaj pe care îl dezaprob – acela că după pandemie eforturile de digitalizare vor fi date înapoi, că ne întorcem la mersul la ușa funcționarului pentru a depune un act. Rog majoritatea să nu facă asta! Este un mesaj greșit!!! Românii așteaptă ca procesul de digitalizare să fie ireversibil, administrația să fie modernizată și să funcționeze din ce în ce mai bine”, a scris, luni dimineață, Alina Gorghiu pe contul de Facebook. 

„Reamintesc aici că, în ședința de BP al Senatului din 24 martie, am depus un proiect complet în sensul digitalizării activității acestei Camere a Parlamentului. Propunerile au fost tratate cu superficialitate și respinse pe bandă rulantă. Inclusiv cea prin care se prevedea o procedură electronică deschisă și pentru cetățeni, pentru că și ei au drept de inițiativă legislativă.

Noi eram și suntem pregătiți pentru dezbateri, sperăm că ele vor avea loc cu adevărat. Nu este târziu să reluăm dezbaterile și să aprobăm proiectul PNL. Poate că se pot aduce îmbunătățiri față de ceea ce am propus noi, de ce nu?”, a transmis Alina Gorghiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel