Modelul suedez a eșuat. Suedia își numără MORȚII de COVID. A fost depășit un prag critic
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Suedia este una dintre cele mai afectate țări de pandemia de coronavirus.
Suedia este una dintre cele mai afectate țări de pandemia de coronavirus.
În ciuda metodei practicate de către autoritățile din Suedia, în fața pandemiei de coronavirus, țara este acum una dintre cele mai afectate din Europa. 

Suedia a depăşit joi pragul de 10.000 de morţi de la începutul epidemiei, au anunţat autorităţile sanitare, după un nou record de 351 de decese în ultimele 24 de ore, relatează AFP, scrie Agerpres. 

Aceste noi decese anunţate de Agenţia de sănătate publică ridică bilanţul total al pandemiei la 10.185 de morţi în regatul de 10,3 milioane de locuitori, care a avut o strategie mai puţin coercitivă decât în alte locuri din Europa.

Una dintre cele mai afectate țări 



Suedia este în prezent una dintre ţările cele mai afectate din Europa şi a atins săptămâna trecută un vârf al deceselor de la începutul pandemiei, potrivit bilanţului întocmit de AFP.

Joi, această ţară a atins un nou record absolut de 132 de decese zilnice în medie în ultimele şapte zile, conform aceleiaşi surse.

"Previzionăm, din nefericire, o continuare a creşterii numărului de cazuri cu o propagare extinsă a contaminării în ţară", a declarat Karin Tegmark Wisell, din cadrul Agenţiei suedeze de sănătate publică, în cadrul unei conferinţe de presă.

Decese din mai multe zile 



Autorităţile precizează că decesele anunţate cotidian nu s-au produs în ultimele 24 de ore ci datează, în majoritate, din mai multe zile.

În total, numărul cazurilor înregistrate de la începutul epidemiei a ajuns la 518.783, cu circa 6.500 în plus în ultimele 24 de ore, potrivit ultimelor date de joi.

"Se pare că am atins un platou al numărului de cazuri, nu vedem o accelerare, dar există încă un număr mare de cazuri semnalate în Suedia", a afirmat Karin Tegmark Wisell.

Contrar măsurilor luate în alte ţări din Europa, regatul nordic a avut până acum o strategie diferită bazată în principal pe recomandări, fără izolare şi aproape fără măsuri coercitive.

S-a recomandat oficial masca



Cât priveşte masca, ea nu a fost multă vreme recomandată nicăieri în spaţiul public. Din 7 ianuarie, s-a recomandat oficial să fie purtată în transportul public, dar numai la orele de vârf.

Chiar dacă strategia rămâne mai puţin strictă decât în numeroase alte ţări, regatul a introdus măsuri mai aspre din noiembrie, limitând numărul de mese din restaurante şi impunând în licee învăţământul la distanţă.

În contextul unui al doilea val în Suedia, Parlamentul a votat săptămâna trecută o lege care acordă temporar guvernului noi atribuţii în contextul epidemiei, permiţându-i în special închiderea, în premieră, a magazinelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel