Mobila va străluci, dacă o vei șterge cu saramură de varză murată: un truc inedit, dar eficient
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Mobila va străluci, dacă o vei șterge cu saramură de varză murată, un truc inedit, dar eficient. Sursa foto: freepik.com
Mobila va străluci, dacă o vei șterge cu saramură de varză murată, un truc inedit, dar eficient. Sursa foto: freepik.com
Produsele alimentare nu sunt întotdeauna folosite în scopul lor, iar gospodinele cu experiență știu bine asta.

Așadar, multe gospodine folosesc saramură de varză murată pentru a da strălucire mobilierului lăcuit. 

Pentru ca dulapurile  să strălucească spectaculos, înmoaie o cârpă în lichidul sărat și șterge zonele murdare.

Apropo, poți obține un rezultat uimitor nu doar cu ajutorul saramurii de varză murată, ci și cu cartofi cruzi obișnuiți.  Pe lângă mijloacele enumerate, puteți face față poluării de pe mobila lăcuită, folosind oțet.

 

Îndepărtează rapid praful de pe mobilă 

 

Una dintre cele mai frecvente treburi casnice este ștergerea prafului. În același timp, această activitate este plictisitoare și consumatoare de timp, iar praful se așează pe toate suprafețele din casă. 

Praful se așează mereu pe podele, inclusiv sub pat sau canapea. Apoi urmează  mobilierul, pervazurile, ușile, bibelourile și multe alte obiecte de pe rafturi.

Pernele și pilotele vor fi parfumate instantaneu: încearcă acest remediu simplu

Așadar, ștergerea prafului ar putea fi mai obositoare decât era de așteptat. Dar există câteva produse naturale care te ajută să îndepărtezi rapid și ușor praful de pe orice suprafață.

Pentru a șterge de praf fiecare piesa de mobilier din casă, poți încerca să prepari un amestec natural din trei ingrediente de bază.

Primul ar fi oțetul de mere, un aliat ecologic de curățare util pentru lustruirea ușilor din lemn fără a lăsa urme. În plus, oțetul de mere ar avea o putere de curățare mare, dar blândă și are un excelent efect antibacterian.

Cel mai eficient truc pentru curățarea ferestrelor fără urme: adaugă un ingredient secret în apă și efectul te va surprinde

Al doilea produs este uleiul de măsline, important pentru hrănirea profundă a lemnului, pe care îl lasă strălucitor.

Al treilea produs este uleiul esențial de lămâie, care poate curăța petele încăpățânate și lasă un parfum plăcut.

În ceea ce privește dozele, ai nevoie de:

200 ml apă;

40 ml oțet de mere;

1 lingură de ulei de măsline;

6 picături de ulei esențial de lămâie.

Trucuri cu sare, utile pentru bucătărie. De ce să o pui în lapte, în apa în care fierbi ouăle și în recipientele de plastic învechite

Pune toate ingredientele într-o sticlă cu pulverizator și amestecă-le energic. Apoi, după pulverizarea amestecului pe mobilă, șterge bine cu o cârpă curată și uscată din microfibră. Alternativ, poți pulveriza produsul direct pe cârpă și apoi  șterge suprafețele din casă. Așadar, iată o modalitate naturală și eficientă pentru a îndepărta praful din casă și pentru a parfuma aerul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel