Miting pentru demolarea Cathedral Plaza
Data publicării:
Autor: Cristina Alexandrescu
WhatsApp

Mai mulți credincioși se vor afla, joi, 17 octombrie, începând cu ora 14:00, la Catedrala Sfântul Iosif din Capitală, pentru a se ruga și protesta. Ei solicită Primarului General Sorin Oprescu să dea decizia de demolare a "clădirii ilegale și periculoase Cathedral Plaza".

Tot joi, la ora 14:00, executorul judecătoresc, împreună cu delegația Arhiepiscopiei Româno-Catolice din București, se va afla la Primăria Capitalei pentru a-i cere primarului Sorin Oprescu emiterea deciziei de desfiinţare a clădirii declarată ilegală și începerea demolării.

"Deși există o decizie irevocabilă în acest sens, Primarul General nu îşi găseşte timp pentru a trece la demolarea Cathedral Plaza. Totuşi a avut timp să autorizeze demolarea unei case istorice, legată de viaţa şi personalitatea monseniorului Vladimir Ghika, declarat de curând fericit de către Biserica Catolică şi pentru care s-a constatat calitatea de deţinut politic de către Tribunalul Bucureşti", se menționează în informarea primită la redacție.

Cathedral Plaza sau colosul cu picioare de lut, cum îl numesc reprezentanţii Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucureşti, trebuia să intre în proces de demolare de la începutul anului, după cum susţin avocaţii Arhiepiscopiei, conform deciziei definitive și irevocabilă dată pe 23 ianuarie de Curtea de Apel Ploieşti.

Pe 17 septembrie, un executor judecătoresc l-a somat pe primarul general al Capitalei să demoleze turnul de birouri în zece zile.

Citește aici somația

Sorin Oprescu a declarat că nu a primit somația executorului judecătoresc prin care i se cerea ca până la data de 27 septembrie să intre în legalitate și să emită autorizația de demolare a clădirii Cathedral Plaza, potrivit b365.ro. Primarul a spus că a fost evaluat costul desființării clădirii, acesta ridicându-se la patru milioane de euro. Banii vor trebui recuperați, a spus primarul, deoarece legea trebuie aplicată, dar momentan nu se știe de la cine vor fi recuperați.

Citește aici solicitarea pentru a dovedi îndeplinirea dispozițiilor cu titlu executoriu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel