Misterul legat de Yeti, Omul Zăpezii, a fost dezlegat
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp
urma yeti
urma yeti

Misterul Omului Zăpezii, în jurul căruia s-au țesut ani de-a rândul legende, se pare că a fost dezlegat.  Un savant britanic de Universitatea Oxford a declarat la BBC că cercetările sale demonstrază clar că Yeti ar putea fi rezultatul unei încrucişări dintre un urs polar şi un urs brun.

 Primele informații despre Yeti au apărut în 1951, după ce alpinistul britanic Eric Shipton a surprins fotografiile unor pași în zăpadă în urma unei expediții pe Everest.

Potrivit BBC, geneticianul Bryan Sykes a anunţat că a realizat teste ADN pe o serie de eşantioane de fire de păr din blana unor animale găsite în Himalaya, iar rezultatul nu are nicio legătură cu genomul uman.

"Am găsit o corespondenţă genetică totală între două eşantioane provenind din Himalaya şi un strămoş al ursului polar", a declarat Bryan Sykes, la BBC.

 ADN-ul a două creaturi neidentificate care provin din regiunea Ladakh din India şi din Bhutan ar corespunde în procent de 100% cu un eşantion prelevat din falca unui urs polar descoperită în arhipelagul norvegian Svalbart, under a trăit într-o perioadă cuprinsă între anii 40.000 î.e.n. şi 120.000 î.e.n.

"Mai avem încă multă muncă de făcut pentru a interpreta rezultatele. Dar putem să ne întrebăm în legătură cu posibilele explicaţii. Rezultatele ar putea spune că există o subspecie de urs brun în Himalaya care descinde din strămoşul ursului polar".

 "Sau ar putea însemna că a existat o hibridare mai recentă între ursul brun şi descendentul ursului polar ancestral", a adăugat el.

 "Dacă acest animal are un comportament diferit de cel al urşilor clasici, aşa cum raportează martorii, el (caracterul său hibrid) ar putea fi sursa misterului şi a legendei lui Yeti", a spus Bryan Sykes.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel