Mișcare SALVATOARE pentru asimptomatici, pusă la bătaie de un lider PSD. Replică din PNL: Voi vorbi cu ministrul Sănătății
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Guvernul Orban
Guvernul Orban
Un lider PSD vrea să ofere Guvernului Orban soluția în lupta cu Covid-19. 

Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, a folosit un sistem de telemedicină implementat la nivelul Sectorului 1 prin care a putut monitoriza persoanele suspecte de infectare cu coronavirus. Cu ajutorul holterelor pe care le-a cumpărat, a ținut asimptomaticii sub supraveghere. Mai exact, oamenii erau monitorizaţi inclusiv prin GPS. Dacă aveau montat acest holter, cum ei trebuiau să stea izolaţi, se putea afla dacă părăseau locuința. Automat erau prinși dacă ieșeau din casă. 

Am o rugăminte către Virgil Guran. Primăria Sector 1 are un parteneriat cu Ministerul Sănătății, din luna martie, cu acele holtere pe care noi le-am achiziționat pentru a monitoriza, de la distanță, de acasă, de la domiciliu, bolnavii asimptomatici. Vorbiți cu ministrul Sănătății! Le punem la dispoziție! Nu-i mai țineți pe asimptomatici în spital! Pot sta acasă și sunt monitorizați de la domiciliu!”, a zis Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1.

”Am înțeles, voi vorbi cu ministrul Sănătății la ședința de Guvern pentru a rezolva problema”, a replicat Virgil Guran, parlamentar PNL, la Antena 3.

De altfel, încă din mai 2020, primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, spunea că este dispus să ajute oferind holtere. 

”Am fost atacat virulent pentru că am cumpărat niște holtere. Deci noi, pentru Centrul Medical Caraiman, am cumpărat 300 de holtere pe care le foloseam înaintea pandemiei pentru cetățenii bolnavi de inimă. Erau monitorizați de acasă. Știam în orice moment dacă este o problemă. Venind pandemia, ministrul Sănătății a văzut aceste holtere, a zis că se pot folosi și pentru persoanele bolnave cu COVID-19. Ministrul mi-a făcut o solicitare scrisă să achiziționez aceste holtere și să le pun Ministerului la dispoziție. Aș fi fost nebun într-o pandemie să nu ajut Ministerul Sănătății. După s-a schimbat ministrul, a venit cu o altă idee", a explicat Daniel Tudorache, în mai 2020, la DC News TV.

De ce era un holter benefic? Monitoriza și temperatura. Vă dați seama că salvarea pleca imediat. Poate îți creștea în somn temperatura, iar tu nu-ți dădeai seama. Noi monitorizam în permanență cetățeanul. E adevărat că adversarii mei politici caută să mă lovească. Până acum au stat sub pat, poate au ieșit de două, trei ori din casă de frică, dar ei mă atacau", a spus primarul.

Aceste holtere ajută! Însă s-a schimbat ministrul, a zis că la momentul respectiv au alte priorități. Noi le folosim în continuare. Dacă au nevoie la al doilea val, noi suntem dispuși să le punem la dispoziție. Dar ideea în sine: dacă faci ceva în țara aceasta, încearcă cineva să-ți dea în cap", a mai spus Tudorache în urmă cu câteva luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel