Ministrul Energiei, despre scumpirea gazelor cu 35%: O fumigenă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu
Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu
Ministrul Energiei, Răzvan Nicolescu, a declarat că informația privind scumpirea gazelor cu 35% începând 1 ianuarie 2015 este "o fumigenă" aruncată în presă, precizând că prețul gazelor nu va cunoaște o creștere.

"Îmi plac discuțiile serioase și profesioniste. Datele astea aruncate așa nu sunt o dovadă de profesionalism. La populație, prețul nu va crește de la 1 ianuarie. A fost o interpretare a ANRE că pentru a se aplica același lucru si pentru gazul consumat în centralele termice ar trebui modficată prin OUG legea 123. Ne-au trimis niște calcule prin care arată că o să crească prețul final plătit de populatie cu 18-22%. Le-am cerut date suplimentare. Trebuie și o analiză juridică, economică, așteptăm datele suplimentare", a declarat Nicolescu, luni, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de Servicii şi Industrii, a declarat, luni, că prețul gazelor ar putea crește cu 35% începând cu 1 ianuarie 2015, pentru cei care dețin centrale de apartament.

"Ne-am trezit cu această fumigenă aruncată de la Parlament. Nu vreau să comentez declarații ale politicienilor. Una spun în documentele pe care le trimit, alta spun în presă", a spus ministrul pentru Energie.

El a precizat că piața gazelor este deja liberalizată în proporție de 50%

"Consumatorul de gaz din România pentru consumul său la aragaz, la centrala proprie, la centrala de bloc nu se modifică absolut nimic. Ceea ce trebuie să facem la 1 ianuarie este să liberalizăm piața pentru încă 15% din consumatori, acesta a fost anagajamentul luat în 2011", a afirmat Nicolescu.

Iulian Iancu: Prețul gazelor ar putea crește cu 35 la sută de la 1 ianuarie 2015

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel