Ministrul Elena Udrea a inaugurat telegondola din Pasul Vâlcan, Hunedoara
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
elena udrea, pasul valcan
elena udrea, pasul valcan

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a inaugurat, vineri, telegondola din Pasul Vâlcani situat în apropierea oraşului Vulcan din Valea Jiului, investiţia de 32,9 milioane lei fiind finanţată din fonduri ale ministerului pe care îl conduce.

Momentul a fost marcat de un incident, telegondola fiind blocată câteva zeci de minute din cauza supraîncărcării şi a unui senzor care a întrerupt funcţionarea motorului principal. Ministrul Elena Udrea a fost surprinsă de acest incident la staţia de sosire a telegondolei unde s-a deplasat ca să vadă pârtiile de schi din zonă, transmite Agerpres.

Evenimentul a avut loc în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene dar şi a mai multor sute de localnici, aceştia fiind invitaţi să parcurgă gratuit primul drum cu telegondola.

Ministrul Elena Udrea a menţionat că proiectul din Pasul Vâlcan va fi completat cu altele în domeniul turismului, apreciind că acesta se poate constitui ca o alternativă pentru noi locuri de muncă în Valea Jiului.

În ceea ce priveşte proiectele de infrastructură aprobate de MDRT pentru judeţul Hunedoara, ministrul Elena Udrea a arătat că anul trecut au fost avizate fonduri în valoare de 125 milioane euro pentru lucrări de construcţie a unor reţele de apă, canalizare şi infrastructură socială, acestea urmând să se deruleze din 2011.

De asemenea, la MDRT se află în fază de evaluare proiecte în valoare de 66 milioane euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel