Ministerul Sănătății, primul jalon realizat din cadrul PNRR
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Ministerul Sănătății, primul jalon realizat din cadrul PNRR  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Ministerul Sănătății, primul jalon realizat din cadrul PNRR / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Ministerul Sănătății a realizat, conform graficului stabilit, primul jalon din cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență - componenta Sănătate.

Ministrul Sănătății, prof dr. Alexandru Rafila a aprobat prin Ordin al ministrului Manualul centrelor comunitare integrate, care reprezintă jalonul M366 din PNRR și care a fost deja publicat în Monitorul Oficial.

Manualul stabilește metodologia de înființare și avizare, precum și criteriile de prioritizare a centrelor comunitare integrate, indiferent de modul de finanțare al acestora.

Documentul prevede înființarea a 200 centre comunitare integrate până în anul 2025 care vor asigura servicii medicale împreună cu servicii sociale și educaționale, în special pentru grupurile identificate aparținând populației vulnerabile preponderent din mediul rural.

În prezent, la nivel național își desfășoară activitatea 1822 asistenți medicali comunitari și 463 mediatori sanitari care furnizează servicii de asistență medicală comunitară pentru populația aparținînd grupurilor vulnerabile, în special urmărirea gravidei și a copilului cu vârsta de 0-1 an, sau derularea campaniilor de vaccinare.

Rafila: Greșeala umană și nu starea clădirii este cea care de multe ori declanșează tragedii în spitale

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a vorbit despre problemele din spitalele din România.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a pledat, joi, pentru respectarea procedurilor şi regulamentului de funcţionare a fiecărui spital, astfel încât să se evite producerea unor incidente, pentru că, de multe ori, "greşeala umană şi nu starea clădirii" este cea care declanşează tragedii în spitale.

"Problema este a procedurilor, a învăţării şi respectării procedurilor de către personal şi de către pacienţi, pentru că sunt situaţii în care greşeala umană este cea care, de multe ori, declanşează tragedii. Nu starea clădirii, ci greşeală umană! Dacă aprinzi o candelă sau o lumânare într-un salon de spital, lucrezi cu flacără deschisă şi se poate produce un incident. Vechimea unei clădiri, starea instalaţiilor dintr-o clădire, reprezintă o parte a problemei, respectarea procedurilor şi recomandărilor... Un pacient sau aparţinătorul unui pacient nu respectă o procedură, dar trebuie să se supună regulamentului de funcţionare a acelui spital. Astea se obţin prin educaţie, în timp, nu se pot rezolva peste noapte, dar facem eforturi să obţinem o siguranţă cât mai mare a pacienţilor", a afirmat, joi, Rafila, după ce a vizitat Pavilionul V al Institutului Naţional de Boli Infecţioase (INBI) "Matei Balş", unde, în 29 ianuarie 2021, a avut loc un incendiu. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel