Data actualizării:
Data publicării:

Ședința de Guvern, amânată prin SMS. Neînțelegeri pe neimpozitarea pensiilor

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Astăzi va avea loc o ședință a Guvernului României.

UPDATE: Surse guvernamentale au precizat pentru Agerpres că şedinţa urmează să desfăşoare tot miercuri, după ora 15,00.

Motivul amânării ţine de obţinerea de avize pentru proiectul de ordonanţă de urgenţă care vizează ridicarea plafonului de neimpozitare de la 2.000 de lei la 3.000 de lei în cazul pensiilor militarilor şi poliţiştilor, potrivit aceloraşi surse.

UPDATE: Surse Antena 3 spun că se amână ședința de Guvern, din cauza neînțelegerii pe neimpozitarea pensiilor. Miniștrii au fost notificați prin SMS.

Știrea inițială: Guvernul urmează să aprobe miercuri, în şedinţă, mai multe proiecte privind infrastructura rutieră şi feroviară, pe ordinea de zi regăsindu-se şi înfiinţarea Universităţii ”Ioan Slavici” din Timişoara, dar şi suplimentarea din Fondul de rezervă a bugetelor Ministerului Justiţiei şi Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Astfel, membrii Executivului ar putea aproba proiectul de lege privind înfiinţarea Universităţii ”Ioan Slavici” din Timişoara, instituţie de învăţământ superior, persoană juridică de drept privat şi de utilitate publică, parte a sistemului naţional de învăţământ.

Universitatea are în componenţă: Facultatea de Ştiinţe Economice cu programele de studii universitare de licenţă: Finanţe şi bănci, forma de învăţământ cu frecvenţă, cu predare în limba română; contabilitate şi informatică de gestiune, forma de învăţământ cu frecvenţă, cu predare în limba română; Facultatea de Inginerie cu programul de studii universitare de licenţă: Tehnologia informaţiei, forma de învăţământ cu frecvenţă, cu predare în limba română.

Executivul ar putea aproba mai multe proiecte de lege care fac referire la exproprieri în cazul tuturor imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul unor obiective de infrastructură, cum ar fi Autostrada Braşov - Târgu Mureş - Cluj - Oradea sau Autostrada Sibiu - Piteşti.

Suplimentarea bugetelor a două ministere

Pe ordinea de zi se mai află proiectul privind suplimentarea bugetului Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024.

„Se aprobă suplimentarea bugetului Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei pe anul 2024 cu suma totală de 2.200 mii lei credite de angajament şi credite bugetare la capitolul 51.01 'Autorităţi publice şi acţiuni externe' din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, din care 1.000 mii lei la titlul 10 'Cheltuieli de personal' şi 1.200 mii lei la titlul 20 'Bunuri şi servicii', pentru finanţarea cheltuielilor curente şi asigurarea condiţiilor minime necesare desfăşurării activităţilor specifice”, se arată în proiect.

Tot miercuri, Executivul ar putea adopta un proiect privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Justiţiei, pentru Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

„Se aprobă suplimentarea bugetului Ministerului Justiţiei pe anul 2024, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, la capitolul 61.01 'Ordine publică şi siguranţă naţională', titlul 51 'Transferuri între unităţi ale administraţiei publice', cu suma de 89.000 mii lei credite bugetare, pentru Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Suma prevăzută (...) este destinată pentru aparatul central al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi pentru unităţile subordonate, inclusiv pentru activităţile specifice desfăşurate în penitenciare spital care, potrivit Hotărârii Guvernului nr. 584/2005 privind stabilirea activităţilor specifice şi a finanţării unităţilor sanitare din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, precum şi a unităţilor sanitare din reţeaua Ministerului Justiţiei, cu modificările şi completările ulterioare, se finanţează de la bugetul de stat, în vederea achitării cheltuielilor de capital”, potrivit proiectului.

Pe agendă se mai află şi eliberări şi numiri de prefecţi şi subprefecţi, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel