Data publicării:

Ministerul Sănătății a distribuit noi tranșe de medicamente pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2 

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Ministerul Sănătății a distribuit noi tranșe de medicamente pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2  / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Ministerul Sănătății a distribuit noi tranșe de medicamente pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2  / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Noi medicamente necesare pacienților infectați cu SARS-CoV-2 au fost distribuite în spitale.

Ministerul Sănătății a repartizat, în perioada 15-16 noiembrie 2021, un număr de 6639 flacoane de Remdesivir în 69 unități medicale care tratează pacienți infectați cu SARS-Cov-2, în stadii medii de boală.

Remdesivir a fost primul tratament autorizat pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus, acesta primind o autorizație de introducere pe piață condiționată. Mai mult, Ministerul Sănătății a încheiat un nou contract pentru achiziția unui număr de 1470 flacoane de Tocilizumab de 400 mg.

Medicamentele vor fi ridicate de către direcțiile de sănătate publică de la Compania UNIFARM SA, în vederea distribuției către spitale, în condițiile procedurilor existente. Tocilizumab este un medicament folosit pentru pacienţi cu forme severe de COVID-19, la care există o activare excesivă a inflamaţiei ("furtună de citokine").

Covid-19 România: Datele zilei, 17 noiembrie, despre morți și persoane infectate

 

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a oferit datele cazurilor noi și deceselor cauzate de COVID-19, date transmise în ziua de 17 noiembrie 2021.

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 17 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 3.535 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 350 decese dintre care 51 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Incidenţa COVID-19 în Bucureşti - 5,03 cazuri la mia de locuitori

Rata de incidenţă a COVID-19 calculată la 14 zile pentru Bucureşti este, miercuri, 5,03 cazuri la mia de locuitori, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică.

Este a 26-a zi în care rata de infectare cu SARS-CoV-2 scade în Capitală, cea mai mare valoare fiind atinsă pe 22 octombrie - 16,54. În urmă cu o zi, rata de incidenţă a fost 5,34.

 Imbri: "Certificatele false, număr fabulos. Efecte pentru toţi românii". Ce spune despre valul 5

Emilian Imbri apreciază că, urmare a faptului că în România se dau bani pentru obţinerea de certificate de vaccinare false, fără ca persoana respectivă se fi vaccinat în mod real, de suferit vor avea toţi românii.

"Sunt atât de deziluzionat cum nu am fost toată viaţa. Vedeţi de ce întâmplă... Se prezintă zilnic imagini care zguduie pur şi simplu - mai puţin o anumită categorie care sunt ocupaţi cu alte treburi. Chiar dacă vede imaginile acelea cutremurătoare, lumea nu înţelege şi în continuare iată că în continuare vorbim de ce ar putea să scrie în certificatul verde, de ce ar putea să se întâmple dacă ne vaccinăm. 

Aflăm, stupefiaţi, că în tot mai multe locuri din ţară se vând aceste adeverinţe de vaccinare. Numărul celor care uzează de astfel de certificate este fabulos! Şi aşa cum am spus şi eu înainte, când au apărut primele cazuri, în curând celelalte ţări din jurul nostru nu ne vor mai lua în calcul ca ţară credibilă. Niciun om care va pleca în alte ţări nu o să mai fie crezut (n.r. - că într-adevăr este vaccinat) şi va fi testat şi aşa mai departe, mai mult decât va fi cazul.

Cât priveşte valul cinci, dacă noi continuăm să ne comportăm aşa cum ne-am comportat până acum, şi valul cinci va face ravagii. Dacă vom fi însă prudenţi, cred că va fi mai uşor. Sigur că este discutabil. Vin sărbătorile de iarnă, în afara familiilor amărâte, în rest va fi o debandadă şi o euforie de relaxare care probabil că va duce spre un val cinci mai grav", a declarat Emilian Imbri la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel