Militarii de pe fregata Regina Maria, infectați cu COVID-19. MApN, REACȚIE
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Un număr mare de militari de pe fregata Regina Maria sunt infectați cu noul coronavirus. Astfel, fregata va încheia mai repede misiunea din Marea Mediterană la care participă. Daniel Anghel, purtătorul de cuvânt al MApN, a avut o intervenție la Antena 3 și a vorbit despre acest lucru.

Iată ce a spus:

„Starea de sănătate a militarilor depistați pozitiv e foarte bună. Ei sunt asimptomatici, iar din măsuri de securitate și de protecție a oamenilor s-a decis încheierea misiunii cu aproape o lună mai devreme și revenirea în țară a fregatei. Știu că numărul celor infectați este de ordinul zecilor.

Dânșii erau într-o misiune în Marea Mediterană și au plecat în 27 octombrie. La doi dintre militari au apărut simptome, au fost repatriați și testați. Unul dintre ei a fost confirmat pozitiv și e internat la spitalul Ana Aslan din Otopeni, iar celălalt, care are rezultat negativ, e internat la Spitalul Universitar de Urgență din București.

Nava se îndreaptă deja spre țară. La sosirea în portul Constanța, dânșii vor rămâne pe navă și se vor aplica măsuri de izolare și de carantinare a întregului echipaj. Starea lor de sănătate va fi monitorizată permanent. Repet, toți militarii depistați pozitiv au o stare de sănătate bună și sunt asimptomatici. În situația în care starea de sănătate va impune măsuri suplimentare, aceștia vor fi evacuați și internați în unități medicale, la fel ca orice alt cetățean.“

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel