Data publicării:

Mic dejun spaniol. Rețeta "Tortilla de patatas"

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Maxi Gagliano)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Maxi Gagliano)

Dacă vrei să încerci ceva nou la micul dejun, poți opta pentru o porție de "tortilla de patatas". Iată cum se prepară această rețetă.

Ingrediente:

4 ouă
o ceapă (unii nu folosesc)
5 cartofi medii
sare, piper
ulei
condimente (chili, rozmarin) după gust
puţin mărar (opţional).

Cum se prepară

Cartofii se taie felii, rondele sau cubuleţe, după preferinţe. Se presară piper și sare şi se pun la prăjit în ulei fierbinte. Poţi adăuga şi puţin rozmarin şi ceapă. Într-un castron se bat bine ouăle, cu puţin mărar şi sare. Cartofii se lasă la prăjit până se fac bine, fără a fi crocanţi, scrie divahair.ro. Aceştia se toarnă peste ouăle bătute şi se amestecă bine. Compoziţia astfel obţinută se răstoarnă într-o tigaie în care ai picurat puţin ulei şi se prăjeşte pe ambele părţi, ca o omletă. Nu se amestecă. Întoarcerea de pe o parte pe alta se realizează cu ajutorul unei farfurii întinse. Când este aurie, se scoate pe un platou şi se taie felii, putând fi servită caldă sau rece, cu roşii sau alte legume proaspete.

BONUS: Omletă cu dovlecei la cuptor

Ingrediente

 8 ouă
 250 ml lapte
 3 fire ceapă verde
 2 dovlecei medii
 3 căţei usturoi
 150 g caşcaval
 1/2 pliculeţ praf de copt
 1/2 legătura pătrunjel
 sare
 piper
 ulei

Cum se prepară

Spală dovleceii şi taie-i pe jumătate, apoi curăţă-i de seminţe cu ajutorul unei linguriţe (scobeşte-i pe centru). Rade dovleceii pe răzătoarea mare, apoi freacă-i cu puţină sare şi lasă-i la scurs pentru 20-30 minute, potrivit retetepractice.ro. Odată ce dovleceii şi-au lăsat apă, scurge-i cât mai bine posibil.

Într-o tigaie, frige ceapa şi usturoiul tocate în 1-2 linguri ulei, lasă-le pentru 1-2 minute la foc mediu, apoi adaugă dovleceii şi continuă să amesteci 3-4 minute. Combină legumele trase la tigaie cu caşcavalul ras, odată ce legumele s-au răcit. Aşază legumele combinate cu caşcavalul într-o tavă de cuptor termorezistentă.

Separat, bate ouăle cu laptele cât mai bine (poţi folosi şi mixerul) şi adaugă sare, piper şi praful de copt. Toarnă oul peste combinaţia de dovlecei şi caşcaval. Dă omleta cu dovlecei la cuptor la 180 grade pentru 50-55 minute. Presară pătrunjelul deasupra şi serveşte omleta cu dovlecei la 10-15 minute după ce ai scos-o de la cuptor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel