MFP: O reducere a TVA poate destabiliza cadrul fiscal şi nu va duce la o scădere a preţurilor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
supermarket
supermarket

Reducerea TVA de la valoare actuală de 24% nu este benefică pentru economie şi nu va duce nici la scăderea preţurilor, ci mai mult va destabiliza cadrul fiscal actual, a declarat, joi, în cadrul unei dezbateri de specialitate, Dan Tudor Lazăr, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

„Se vorbeşte despre renunţarea la cota unică. Guvernul României îşi reafirmă menţinerea cotei unice şi a celorlalte impozite şi taxe importante pe care bugetul de stat le colectează. Deşi anul trecut ne-am fi dorit să menţinem TVA la 19%, am fost nevoiţi, pe fondul derapajelor economice din întreaga Uniune Europeană, să ridicăm cota la 24%. Deşi se vorbeşte despre o reducere a TVA, consider că o reducere a acesteia nu este una benefică, nu va duce la scăderea preţurilor, ci va destabiliza cadrul fiscal”, a explicat Lazăr, conform Agerpres.

Guvernul a decis, pe 26 iunie 2010, majorarea TVA cu cinci procente, de la 19 la 24%, după ce Curtea Constituţională a declarat drept neconstituţională reducerea cu 15% a pensiilor. Noua TVA, de 24 la sută, a intrat în vigoare la 1 iulie, antrenând după sine o serie de scumpiri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel