Mesaj DUR pentru "PRIVAȚI". Solidaritate cu cine? "Am bani, mă doare-n bască"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Cătălin Stoica a postat pe rețelele de socializare un mesaj dur pentru mediul privat, în plină pandemie de COVID-19. 

"SOLIDARITATE CU CINE??? Țipă unele voci din politică și sectorul privat că nu e corect ca doar unii (sectorul privat) să piardă în timpul acestei crize. Că ne-ar trebui solidaritate, adică ar trebui să tăiem salariile mamii lor de bugetari. (Evident, nu și salariile ălora din sănătate și ale ălora cu ordinea publică, armată și servicii; avem nevoie de ăștia, momentan, mai ales de medici et co.) Băi, ia stați puțin! Cu cine ar trebui să fiu eu solidar?", a scris Cătălin Stoica pe pagina de Facebook.

"Cu tine, privatule?"

"Cu tine, privatule, care îți ascundeai profiturile prin offshore? Cu tine, privatule, care îți plăteai angajații minimal, la mișto aproape? Cu tine, privatule, care angajai oameni cu salariu minim pe cartea de muncă, cu promisiunea că le mai dai cîte ceva tu, în mână, sau (cum e cazul celor din presă) pe drepturi de autor sau pe PFA, fentând încă o dată statul? Cu tine, privatule, care urlai că impozitul ăla de 16% e o povară dar în același timp zbierai că nu ai autostrăzi și o țară ca afară (unde impozitul, în foarte multe țări, e progresiv și oricum mai mare)? Cu tine, om de afaceri, pe care nici în fund nu te-a durut că profesorii îți educă odraslele pe salarii de mizerie? („Lasă-i să se chinuie! Ce, e vina mea că le-a plăcut cartea și au vrut să fie profesori?! îti râdeai în barbă)", a completat el. 

"Am bani, mă doare-n bască"

"Cu tine, antreprenorul luminii stinse, căruia nu îi păsa de catastrofala situație din sistemul public de asistență medicală? Ce-ți spuneai? „Am bani, mă doare-n bască: pot oricând pleca la AKH-Viena sau mă duc la Sanador ori la alt spital privat dacă trebuie să mă tratez!" (Pleacă acum la AKH, mai poți? Spitalele private de la noi ce mai fac? Cum, unele se închid?!! Salvarea nu mai e individuală?) Cu tine să fiu solidar, privatule, care susții că doar tu plătești impozite în țara asta și că îi ții în spinare pe puturoșii de bugetari?! Păi, genialule, și bugetarii (cam toți, mai puțin armata, parcă) plătesc impozit pe venit!

Nu, privatule care te recunoști în rândurile de mai sus, cu tine nu vreau să fiu solidar. Aș putea și eu să îți zic acum: cine te-a pus să te faci antreprenor, ai?! Dar nu îți dau replica asta, că nu ar fi frumos din partea mea. Sunt politicos și parafrazez spusele lui Klaus Iohannis către ceilalți profesori: Ghinion, privatule... Descurcă-te, arată-ți adevăratul spirit antreprenorial și nu apela la solidaritatea mea! Mai ales atunci când solidaritatea de care vorbești e bazată pe principiul „să moară și capra vecinului", a mai scris Cătălin Stoica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel