Medvedev vrea revenirea la educaţia "militaro-patriotică"
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
dimitri medvedev
dimitri medvedev

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a subliniat necesitatea de a reveni la "educaţia militaro-patriotică" indispensabilă unei "mari naţiuni", în cadrul unei întâlniri cu foştii combatanţi, cu o zi înainte de celebrarea victoriei împotriva naziştilor, sărbătorită la 9 mai în fosta URSS.

"Am cunoscut din nefericire un vid în educaţia militaro-patriotică din cauza dificultăţilor pe care le-a traversat ţara, dar acum suntem în măsură să acoperim acest vid", a declarat Medvedev, potrivit imaginilor televizate de la această reuniune, scrie Mediafax.

"Este bine pentru educaţia tinerelor generaţii", a adăugat preşedintele.

"Este foarte important să ne simţim ca locuitori ai unei ţări mari şi complexe, dar ai unei mari ţări. Nimic altceva nu uneşte oamenii într-o asemenea măsură", a adăugat el.

Subliniind importanţa memoriei Marelui război patriotic - numele celui de-al Doilea Război Mondial în epoca sovietică, folosit şi în prezent - Medvedev a apreciat că ar trebui "organizate jocuri militaro-patriotice, precum şi să se ofere posibilitatea atingerii cu propriile mâini a obiectelor din epoca" respectivă.

După ce a băut simbolic un pahar de vodkă împreună cu veteranii, Medvedev a scris o frază în cartea de aur a muzeului forţelor armate din Moscova, unde a avut loc întâlnirea, potrivit agenţiei de presă Interfax: "Am învins pentru că suntem puternici şi cauza poporului nostru este justă".

În mod periodic s-au auzit voci în Rusia în ultimii ani, care au cerut revenirea la această educţie militară, dispărută odată cu înlăturarea regimului sovietic în 1991.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel