Medvedev spune că războiul ar putea dura zeci de ani. "Dacă este vorba de arme nucleare, va trebui să existe o lovitură preventivă"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Kremlin.ru
Foto: Kremlin.ru
Dmitri Medvedev spune că războiul din Ucraina ar putea dura zeci de ani.

Rusia va trebui să lanseze un atac preventiv dacă Occidentul dă Ucrainei arme nucleare, ar fi spus fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, scrie Sky News.

Agențiile de presă ruse l-au citat pe vicepreședintele Consiliului de Securitate spunând: "Există legi ireversibile ale războiului. Dacă este vorba de arme nucleare, va trebui să existe o lovitură preventivă".

Trebuie remarcat faptul că fostul președinte rus este cunoscut pentru avertismentele sale frecvente și adesea îngrozitoare la adresa Occidentului, văzute în general ca o postură în efortul de a descuraja sprijinul continuu pentru Kiev. Declarațiile sale intervin deși nu a existat nicio sugestie reală că țările occidentale intenționează să dea Ucrainei arme nucleare.

Războiul ar putea dura zeci de ani, avertizează aliatul Putin


Războiul din Ucraina ar putea dura zeci de ani, a declarat un aliatul lui Vladimir Putin, a informat agenția de presă rusă RIA. Fostul președinte Dmitri Medvedev a spus că s-ar putea transforma într-un conflict caracterizat de perioade lungi de lupte intercalate de armistiții.

Medvedev a făcut aceste comentarii în timpul unei vizite în Vietnam, după ce luna trecută el a descris autoritățile ucrainene drept o infecție.

"Acest conflict va dura foarte mult timp, cel mai probabil zeci de ani", a spus Medvedev.

"Atâta timp cât există o astfel de putere, vor exista, să zicem, trei ani de armistițiu, doi ani de conflict și totul se va repeta", a continuat el, reiterând afirmația Moscovei că Ucraina este un stat nazist.

În ianuarie, Dmitri Medvedev a spus că dacă Rusia ar fi învinsă, ar putea declanșa un război nuclear.

Ucraina lovește sudul Rusiei cu rachete și drone - raport

Oficialii și mass-media din Rusia raportează că forțele Kievului au lovit două regiuni din sudul Rusiei cu o rachetă și o dronă, deși racheta a fost doborâtă de apărarea antiaeriană.

Declarația vine după ce Ucraina a doborât 10 rachete și peste 20 de drone lansate de Rusia în atacuri de peste noapte asupra Kievului, orașului Dnipro și regiunilor din est.

O explozie a avariat o clădire rezidențială și de birouri din orașul Krasnodar, din sudul Rusiei, au declarat oficialii. Ei nu au spus ce a cauzat explozia, deși presa rusă a susținut că a fost un atac cu dronă. Videoclipurile neverificate de pe rețelele de socializare au arătat o dronă zburând deasupra orașului.

"Toate serviciile de urgență lucrează la fața locului. Cauza incidentului este investigată. Locuitorii sunt rugați să rămână calmi", a scris primarul Krasnodar, Yevgeny Naumov, pe Telegram.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel